Home » Aviatie civila, featured, headline

Un avion ultrausor s-a prabusit in Maramures

24 August 2014 4 Comments

avionUn avion ultrausor Ikarus C22, inmatriculat YR-5071, s-a prabusit sambata seara in judetul Maramures, in apropierea aerodromului din localitatea Copalnic-Mănăştur. In urma accidentului, pilotul a murit iar copilotul a suferit rani grave.

Din primele informatii, anchetatorii iau in calcul doua variante de lucru. Prima ar fi cea a unei defectiuni tehnice, mai multi martori spunand ca motorul avionului s-a oprit inainte de tragedie. A doua posibilitate este ca pilotul sa fi avut o problema medicala grava, el fiind gasit de medici in stop cardio-respirator.

Zborul care s-a sfarsit tragic era unul de instructie, pilotul, care era si proprietarul aeronavei, avand dreptul de a oferi lectii de zbor.

“Copilotul era născut în 1971 şi lua lecţii de zbor. Avea toate aprobările, se spune că toată ziua au zburat şi au fost condiţii normale, până seara. Pacientul a fost transportat la Spitalul Judeţean Maramureş. Când a fost luat de SMURD, medicii spuneau că este stabil şi că este în afara oricărui pericol”, a declarat, Anton Rohian, prefectul judeţului Maramureş, la Digi24.

Dumnezeu sa-l odihneasca pe pilotul trecut la escadrila din ceruri si sa-l ajute pe ranit sa isi revina cat mai repede!

4 Comments »

 • Jap said:

  In Romania se produc cele m-ai multe accidente aviatice,oare de ce?

 • Jap said:

  Eu am zis,si tu pe saitul asta ai prezentat stire dupa stire cu avioane prabusite din diferite motive.

  • LanceR said:

   Eh, daca le prezentam pe alea din straini erau mai multe, te asigur. As zice ca nu stam mai prost la capitolul accidente ca altii.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.