Home » Aviatie civila, featured, headline

Un Boeing 737 al Blue Air a iesit din pista la Cluj

7 January 2016 2 Comments

avionUn avion Boeing 737 al companiei Blue Air a iesit din pista joi dimineata pe Aeroportul International “Avram Iancu” din Cluj.

Aeronava, inmatriculata YR-BAS, ar fi depasit capul pistei de la Cluj cu aproximativ 20 de metri.

Primele informatii sunt contradictorii, declaratiile directorului David Ciceo fiind in contradictie cu cele ale pasagerilor.

Directorul aeroportului sustine ca pista se afla in conditii care permiteau aterizarea, in timp ce doi dintre pasageri, care au intervenit in direct la postul Digi24, au declarat ca pista era acoperita de zapada si gheata, abia dupa aterizarea ratata intrand in actiune utilajele de deszapezire.

“Este vorba despre o aeronavă Blu Air care venea de la București și zbura către Barcelona cu escală la Cluj-Napoca. La aterizare, avionul a ieșit 20 de metri în afara pistei. Nu există victime, aeronava nu este avariată. Pe aeroport erau condiții bune de aterizare. Urmează ca ministerul Transporturilor să formeze o comisie de investigații și să stabilească ce cauze au dus la producerea acestui incident. În momentul de față, aeroportul este închis”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj-Napoca.

Trebuie precizat faptul ca la Cluj ningea destul de puternic joi dimineata.

Aeronava celor de la Blue Air efectua cursa charter 0B 9301, intre Bucuresti si Barcelona. La bord se aflau 116 persoane, iar din escala de la Cluj ar fi trebuit imbarcate alte 40.

2 Comments »

  • Jianu Vladimir said:

    Pentru un astfel de accident fie el si fara victime sau daune materiale semnificative ,ar trebui ca din conducerea aeroportului sa decoleze citiva sefi care nu si-au mobilizat angajatii sa prezinte o pista curatata la negru . Imaginati-va sa fiti in avion si sa vezi ca e o aterizare ratata si la a doua te duci cu avionul sanie …sanie cu zurgalai ,incercati sa va puneti in locul pasagerilor cam ce au simtzit ei .Cred ca toti cei care au in raspundere curatzarea pistei si ce tzine de sigurantza traficului ar trebui dati in somaj si sa treaca la dezapezit pe masinile de dezapezire din oras . Ministerul transporturilor ar trebui sa dea niste amenzi usturatoare pentru asta .
    La alegerea lui Iohanis ,nu zic ca a fost ceva rau , a fost lansata lozinca “Ne vrem tzara inapoi” la mitingurile din strada dupa tragicele evenimente de la colectiv ,s-a cerut sa se schinbe toata clasa politica .
    Schimbarea trebuie inceputa de la aeroportul din Cluj si nu de la dansul pinguinului de la mitinguri sau campanii electorale infantile . Tzara trebuie luata inapoi de la cei cei doare in spitz de 116 oameni aflati intr-un avion . Daca sintem tzara lui Tanti Lina cu Lasa ma sa merge asa …ca ne-am obisnuit cu ea atunci sa nu se mai mire nimeni de ce li se intimpla sau se va intimpla incontinuare

  • Jap said:

    Tocmai sa întors un prieten din Finlanda și pe acolo pista de aterizare e ‘neagră’ nu știu cum reușesc aia și iarna ie iarnă,poate iernile din finlanda sînt mai blînde decît cele de la Cluj. Lasă prietene că no să ‘decoleze’nimeni din conducere,aia sînt numiți politic și pile,acum că au ieșit aștia de pe pistă ce tot mai vreți IARNA NU-I CÂ VARA!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.