Un Boeing 737 al Blue Air a iesit din pista la Cluj

avionUn avion Boeing 737 al companiei Blue Air a iesit din pista joi dimineata pe Aeroportul International “Avram Iancu” din Cluj.

Aeronava, inmatriculata YR-BAS, ar fi depasit capul pistei de la Cluj cu aproximativ 20 de metri.

Primele informatii sunt contradictorii, declaratiile directorului David Ciceo fiind in contradictie cu cele ale pasagerilor.

Directorul aeroportului sustine ca pista se afla in conditii care permiteau aterizarea, in timp ce doi dintre pasageri, care au intervenit in direct la postul Digi24, au declarat ca pista era acoperita de zapada si gheata, abia dupa aterizarea ratata intrand in actiune utilajele de deszapezire.

“Este vorba despre o aeronavă Blu Air care venea de la București și zbura către Barcelona cu escală la Cluj-Napoca. La aterizare, avionul a ieșit 20 de metri în afara pistei. Nu există victime, aeronava nu este avariată. Pe aeroport erau condiții bune de aterizare. Urmează ca ministerul Transporturilor să formeze o comisie de investigații și să stabilească ce cauze au dus la producerea acestui incident. În momentul de față, aeroportul este închis”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj-Napoca.

Trebuie precizat faptul ca la Cluj ningea destul de puternic joi dimineata.

Aeronava celor de la Blue Air efectua cursa charter 0B 9301, intre Bucuresti si Barcelona. La bord se aflau 116 persoane, iar din escala de la Cluj ar fi trebuit imbarcate alte 40.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JapJianu Vladimir Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jianu Vladimir
Guest
Jianu Vladimir

Pentru un astfel de accident fie el si fara victime sau daune materiale semnificative ,ar trebui ca din conducerea aeroportului sa decoleze citiva sefi care nu si-au mobilizat angajatii sa prezinte o pista curatata la negru . Imaginati-va sa fiti in avion si sa vezi ca e o aterizare ratata si la a doua te duci cu avionul sanie …sanie cu zurgalai ,incercati sa va puneti in locul pasagerilor cam ce au simtzit ei .Cred ca toti cei care au in raspundere curatzarea pistei si ce tzine de sigurantza traficului ar trebui dati in somaj si sa treaca la dezapezit… Read more »

Jap
Guest
Jap

Tocmai sa întors un prieten din Finlanda și pe acolo pista de aterizare e ‘neagră’ nu știu cum reușesc aia și iarna ie iarnă,poate iernile din finlanda sînt mai blînde decît cele de la Cluj. Lasă prietene că no să ‘decoleze’nimeni din conducere,aia sînt numiți politic și pile,acum că au ieșit aștia de pe pistă ce tot mai vreți IARNA NU-I CÂ VARA!