Un Boeing 737 al Blue Air ar fi fost interceptat de F-16 in Belgia

Un avion Boeing 737-79P al companiei Blue Air ar fi fost interceptat vineri de doua avioane F-16 belgiene. Aeronava efectua cursa 0B5131, intre Larcana (Cipru) si Londra (Luton).

Bun, spun ar fi fost pentru ca deocamdata informatia este transmisa doar pe forumurile de aviatie, nefiind confirmata oficial nici de Blue Air si nici de Ministerul Apararii din Belgia.

Din aceste informatii pe surse se pare ca cei din echipajul Blue Air au pierdut intr-un fel sau altul comunicatiile cu solul si nu au raspuns apelurilor controlorilor belgieni in jur de jumatate de ora, nici macar pe frecventa de urgenta. Si astfel s-a luat decizia interceptarii avionului.

O celula de F-16 AM a decolat in alarma si a interceptat Boeingul.

Interesant este ca apoi comunicatiile au fost restabilite intr-un fel sau altul, iar aeronava Blue Air si-a continuat drumul spre Londra.

Dovada acestui incident ar fi doua fotografii ale interceptiei, una realizata de la sol si o alta, mult mai spectaculoasa, dintr-un avion al Brussels Airlines.

Vreti sa va spun despre Boeing ca sa mai intre un paragraf? Bine. YR-BMA se afla in flota Blue Air din mai 2015, inchiriat de la Macquarie AirFinance, si a efectuat primul lui zbor acum 20 de ani. Inainte sa ajunga in Romania, a fost zburat in jur de 12 ani de China Eastern Airlines.

In asteptarea unei confirmari sau a unei infirmari a inchidentului, va intreb eu daca chiar era nevoie de interceptie in cazul de fata?

5
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CezarLanceRAndrei Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Andrei
Guest
Andrei

Daca exista suspiciunea unei interventii ilicite la bord, atunci este justificata.