Un BSDA 2014 cam ploios. Dar pretios

99 ploaieSaptamana trecuta a avut loc editia 2014 a Black Sea Defense & Aerospace (BSDA). A fost o editie la care, pentru prima data, Aviatia Magazin a fost partener media, o onoare pe care sper eu s-o avem la cat mai multe BSDA-uri de-acum inainte.

Iar in titlu am gresit. N-a fost un BSDA “cam ploios”, ci ploios de-a binelea, cel putin in prima zi, care se anunta a fi si cea mai interesanta din punct de vedere al aviatiei.

Ei bine, vremea a facut in asa fel ca avioanele si elicopterele sa ramana la sol (si cu cata nerabdare am asteptat MiG-urile…), o parte din ele zburand abia joi, atunci cand, binenteles, nu am putut ajunge.

A fost insa un BSDA pretios pentru ca ploaia i-a tinut pe multi departe de Romaero iar eu unul am putut admira pe indelete toate exponatele, mai ales cele de pe platforma exterioara (da, in ploaie).

Dar mai mult decat atat, am avut sansa de a discuta minute bune cu tinerii piloti din cadrul Fortelor Aeriene (ii salut pe aceasta cale, sper ca macar unii din ei sa citeasca), dar si cu reprezentantii companiilor romanesti din domeniu.

Oamenii de la Avioane Craiova au fost extraordinar de deschisi si am aflat o multime de lucruri despre fabrica de la Craiova, cei de acolo schimbandu-mi parerea, recunosc nu foarte buna, pe care o aveam. Dar despre asta vom discuta pe larg intr-un articol separat, pentru ca merita.

Cateva fotografii (nu foarte multe pentru ca noua camera de pozat este “cheala” deocamdata) gasiti pe pagina de Facebook a Aviatia Magazin.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of