Home » Aviatie civila, featured, headline

Un Cessna 172 a fost avariat serios dupa ce a ratat decolarea de pe Aerodromul Magura

25 March 2018 4 Comments

Foto: Ora de Sibiu

Un avion Cessna 172 a fost avariat serios dupa ce a ratat decolarea de pe aerodromul Magura, din Cisnadie, accidentul parand tras la indigo dupa un altul ce a avut loc in acelasi loc in vara lui 2016.

Sambata, 24 martie, avionul Cessna inmatriculat YR-FLY urma sa efectueze un zbor de agrement avand la bord doi barbati, unul in varsta de 62 de ani si celalalt de 34 de ani, ambii avand brevet de pilot, dupa cum rezulta din comunicatul Politiei.

Din primele informatii, cei doi piloti nu au reusit sa decoleze de pe pista inierbata si destul de scurta, de altfel, a aerodromului Magura din cauza ca aceasta era imbibata cu apa.

Precipitatiile din ultima perioada, dar si temperaturile relativ mari de sambata, au facut ca PDA sa nu se prezinte in conditii optime pentru utilizare.

Chiar si asa, cei doi au decis sa incerce un zbor. Avionul nu s-a ridicat insa decat putin de la sol, viteza fiind prea mica, si a lovit arbustii aflati la capatul pistei.

Din fericire, cei doi piloti nu au suferit rani serioase. Avionul insa a fost avariat destul de grav, Cessna-ul avand nevoie de reparatii ce par costisitoare la prima vedere.

In iulie 2016, un avion Socata TB-9 Tampico inmatriculat PH-BRT era avariat grav pe Aerodromul Magura in aceleasi conditii, pilotul nereusind sa ia suficient de multa viteza in timpul decolarii din cauza pistei inierbate care era, de asemenea, imbibata cu apa.

Se pare ca oamenii nu invata din greseli si as merge chiar mai departe sustinand ca nici autoritatile care reglementeaza aviatia la noi nu par interesate sa impuna masuri care sa duca la evitarea incidentelor trase la indigo.

4 Comments »

 • Adi said:

  Si care are fi masurile alea?
  E usor sa fii intelept de tastatura.

  • LanceR said:

   Ce-ai zice, de exemplu, de inchiderea aerodromului pentru anumite tipuri de avioane atunci cand PDA are balti pe ea.

   • Adi said:

    Noroc ca exista legislatie internationala care nu lasa la latitudinea fiecarui parerolog sa vina cu idei care mai de care mai inventive. Aviatia e suficient de complicata si fara noi restrictii si complicatii.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.