Un Cessna 172 a fost avariat serios dupa ce a ratat decolarea de pe Aerodromul Magura

Foto: Ora de Sibiu
Un avion Cessna 172 a fost avariat serios dupa ce a ratat decolarea de pe aerodromul Magura, din Cisnadie, accidentul parand tras la indigo dupa un altul ce a avut loc in acelasi loc in vara lui 2016.

Sambata, 24 martie, avionul Cessna inmatriculat YR-FLY urma sa efectueze un zbor de agrement avand la bord doi barbati, unul in varsta de 62 de ani si celalalt de 34 de ani, ambii avand brevet de pilot, dupa cum rezulta din comunicatul Politiei.

Din primele informatii, cei doi piloti nu au reusit sa decoleze de pe pista inierbata si destul de scurta, de altfel, a aerodromului Magura din cauza ca aceasta era imbibata cu apa.

Precipitatiile din ultima perioada, dar si temperaturile relativ mari de sambata, au facut ca PDA sa nu se prezinte in conditii optime pentru utilizare.

Chiar si asa, cei doi au decis sa incerce un zbor. Avionul nu s-a ridicat insa decat putin de la sol, viteza fiind prea mica, si a lovit arbustii aflati la capatul pistei.

Din fericire, cei doi piloti nu au suferit rani serioase. Avionul insa a fost avariat destul de grav, Cessna-ul avand nevoie de reparatii ce par costisitoare la prima vedere.

In iulie 2016, un avion Socata TB-9 Tampico inmatriculat PH-BRT era avariat grav pe Aerodromul Magura in aceleasi conditii, pilotul nereusind sa ia suficient de multa viteza in timpul decolarii din cauza pistei inierbate care era, de asemenea, imbibata cu apa.

Se pare ca oamenii nu invata din greseli si as merge chiar mai departe sustinand ca nici autoritatile care reglementeaza aviatia la noi nu par interesate sa impuna masuri care sa duca la evitarea incidentelor trase la indigo.

4
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRAdi Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Adi
Guest
Adi

Si care are fi masurile alea?
E usor sa fii intelept de tastatura.