Un Cessna 175 s-a dat peste cap in momentul aterizarii fortate | Video

cessna accidentUn aparat Cessna 175 s-a dat peste cap in momentul in care pilotul a incercat o aterizare fortata pe un camp acoperit de zapada. Din fericire, pilotul si pasagerii au scapat nevatamati.

In data de 2 februarie 2013, Jonathan Fielding si familia sa (sotie, soacra si copil in varsta de numai 7 luni) efectueaza un zbor de agrement cu un Cessna 175B Skylark pe deasupra statului Utah, SUA.

La un moment dat, din ce spune omul pilotul i-a anuntat ca radiatorul motorului a inghetat si ca trebuie sa aterizeze de urgenta. Cum la aeroport nu puteau sa ajunga, pilotul a planat aparatul de zbor in cautarea unei zone potrivita pentru o aterizare fortata.

A gasit un camp acoperit cu zapada in apropiere de Wellsville, Utah, si a venit cu avionul la aterizare.

Totul a decurs bine pana in momentul in care Cessna a pus rotile pe zapada afanata, moment in care trenul s-a infundat in omat si aparatul s-a dat pur si simplu peste cap.

Oarecum uimitor, nimeni nu a fost ranit serios, doar pilotul acuzand o lovitura superficiala. Avionul insa a suferit avarii serioase si, foarte probabil, nu va mai zbura niciodata.

Partea cea mai interesanta este ca pasagerul in cauza a filmat aterizarea fortata cu telefonul mobil:

Si asa arata Cessna dupa aterizare:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of