Home » Aviatie civila, featured, headline

Un Cessna 175 s-a dat peste cap in momentul aterizarii fortate | Video

10 February 2013 No Comment

cessna accidentUn aparat Cessna 175 s-a dat peste cap in momentul in care pilotul a incercat o aterizare fortata pe un camp acoperit de zapada. Din fericire, pilotul si pasagerii au scapat nevatamati.

In data de 2 februarie 2013, Jonathan Fielding si familia sa (sotie, soacra si copil in varsta de numai 7 luni) efectueaza un zbor de agrement cu un Cessna 175B Skylark pe deasupra statului Utah, SUA.

La un moment dat, din ce spune omul pilotul i-a anuntat ca radiatorul motorului a inghetat si ca trebuie sa aterizeze de urgenta. Cum la aeroport nu puteau sa ajunga, pilotul a planat aparatul de zbor in cautarea unei zone potrivita pentru o aterizare fortata.

A gasit un camp acoperit cu zapada in apropiere de Wellsville, Utah, si a venit cu avionul la aterizare.

Totul a decurs bine pana in momentul in care Cessna a pus rotile pe zapada afanata, moment in care trenul s-a infundat in omat si aparatul s-a dat pur si simplu peste cap.

Oarecum uimitor, nimeni nu a fost ranit serios, doar pilotul acuzand o lovitura superficiala. Avionul insa a suferit avarii serioase si, foarte probabil, nu va mai zbura niciodata.

Partea cea mai interesanta este ca pasagerul in cauza a filmat aterizarea fortata cu telefonul mobil:

Si asa arata Cessna dupa aterizare:

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.