Un elicopter IAR-330 Puma s-a prabusit in judetul Sibiu

pumaUn elicopter IAR-330 Puma s-a prabusit vineri in zona judetului Sibiu. Aparatul de zbor, in care se aflau 10 persoane, decolase de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii si se indrepta spre poligonul de la Cincu.

Opt dintre militarii aflati la bord au murit si numai doi au supravietuit.

“Opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, 21 noiembrie, in jurul orei 10.40, pe raza localitatii Malancrav, judetul Sibiu. Elicopterul, de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii, se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu. Pentru cercetarea imprejurarilor producerii evenimentului, la fata locului s-a deplasat ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, insotit de o comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene”, a anuntat in mod oficial MApN.

Imediat dupa prabusire, sau chiar in timpul zborului, dupa cum sustin mai multi martori, elicopterul a luat foc, cei doi supravietuitori avand arsuri pe o buna parte din suprafata corpurilor.

Ministerul Apararii a dezvaluit si numele celor care au murit in accidentul de vineri.

“Cei opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de vineri, 21 noiembrie, sunt comandorul Artur-Grigore Palfi, 46 ani, căsătorit, un copil, căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, 34 ani, căsătorit, un copil, căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, 29 ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, 25 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. I Paul Bădescu, 41 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, 43 ani, căsătorit, doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, 33 ani, necăsătorit, un copil, şi maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.

Cei doi militari răniţi, căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, 47 ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, 41 ani, au fost preluaţi de echipaje SMURD şi sunt, în prezent, internaţi în stare stabilă.”

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AdrianJaredCezar Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cezar
Guest
Cezar

Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace!

Jared
Guest
Jared

A luat foc în timpul zborului?

Adrian
Guest
Adrian

Probabil a luat foc dupa impactul cu solul, sunt foarte rare cazurile in care o aeronava ia foc in aer, mai ales una militara care are si instalatie de stingere a incendiilor automata. O sa aflam cand o sa se incheie ancheta.

Oricum, trista veste.