Home » Aviatie civila, featured, headline

Un elicopter Ka-26 s-a prabusit langa Turda

23 May 2018 No Comment

Foto: IGSU

Un elicopter utilitar Kamov Ka-26 s-a prabusit miercuri in apropierea localitatii Turda, judetul Cluj.

Aparatul efectua o misiune agricola in momentul prabusirii, iar la bord se aflau doua persoane. Din fericire, cei doi au scapat fara mari probleme de sanatate.

Iata si ce a transmis Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta:

“In urma unui apel pe numarul 112, in dispeceratul ISU Cluj s-a anuntat faptul ca un elicopter de mici dimensiuni, utilizat la activitati agricole, s-a prabusit in zona unui deal de pe raza municipiului Turda. Imediat au fost alertate 1 autospeciala complexa de stingere cu modul de descarcerare si prim ajutor, 1 ambulanta SMURD pentru victime multiple (ATPVM) si 1 echipaj medical SAJ.

In urma verificarilor, in elicopter se aflau doua persoane, care au iesit din interiorul aeronavei si nu prezinta probleme medicale deosebite. In acest moment, cei 2 ocupanti sunt evaluati de echipajul medical SAJ sosit la fata locului, iar daca situatia acestora o va impune vor fi transportati la spital.”

Din imaginile publicate de IGSU, elicopterul Ka-26 apartinea companiei WestCopter, fiind unul dintre cele sase aparate de acest tip operate de firma banateana.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.