Home » Aviatie militara, featured, headline

Un F-16 grecesc s-a prabusit in Spania. Cel putin 10 morti

27 January 2015 7 Comments

f-16Un avion F-16D al Fortelor Aeriene ale Greciei s-a prabusit luni dupa-amiaza in Spania, in zona bazei aeriene Los Llanos, din Albacete.

Aeronava s-a prabusit la putin timp dupa decolare din cauza a ceea ce pare o pierdere brusca de putere. Alte informatii din presa locala spun ca pilotul elen ar fi facut o manevrea gresita, care ar fi fost fatala.

Cei doi piloti aflati la bordul avionului au murit, asa cum s-a intamplat si cu 10 militari francezi aflati la sol. Asta pentru ca F-16 s-a prabusit pe o platforma a bazei Los Llanos pe care se aflat mai multe aeronave.

De altfel, cel putin cinci dintre avioanele aflate la sol (din fotografii par cel putin doua F-15 americane) au suferit avarii mai mult sau mai putin serioase. In plus, alti militari, in principal francezi si italieni, au fost raniti.

La baza aeriana din Albacete se afla avioane militare ale mai multor state, care participa la exercitiul NATO Tactical Leadership Program (TLP).

7 Comments »

 • Vincent said:

  O zi neagra pentru NATO, pentru Europa si in special pentru Franta.
  Drama umana e impresionanta – 10 aviatori de top morti, 21 de raniti dintre care cativa in coma. Plus cel putin 5 aparate pierdute.

 • Vincent said:

  Presa franceza vorbeste de doua Rafale, doua Mirage2000 si doua AlphaJet.

 • Jap said:

  Jihadiști aștia de greci sînt buni de plata,parca anul trecut bulgarii se rugau de greci sa le facă serviciul de politie aeriana sau sa cumpere niște f-16,ce mi sa parut ciudat la tragedia asta:unde se aflau pompierii bazei ?

 • Cezar said:

  Cand e dracul atat de negru, nu scapa nimeni. Tocmai acolo s-a nimerit sa cada, din tot campul ala asa mare!

 • Vincent said:

  In cursul zilei de azi a decedat unul dintre aviatorii francezi ranit in accidentul de ieri, ridicand totalul la 9 victime (plus cei doi greci).

  Printre victime se afla si o femeie, locotenent Marjorie Kocher, 29 de ani, navigator-ofiter de armament pe Mirage 2000D. A luptat in Libia, Mali si Afghanistan.

  Cinci victime erau subofiteri mecanici.

  O parte dintre aviatorii cazuti ieri participau si la loviturile contra ISIS din Siria si Irak.

 • Vincent said:

  Stim exact si care sunt aparatele pierdute: Doua Mirage 2000D, doua Alpha Jet si doua AMX italiene. Niciun Rafale nu a fost lovit.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.