Home » Aviatie militara, featured, headline

Un F-16 portughez s-a busit la aterizare

26 January 2013 2 Comments

F16AUn avion F-16 B apartinand Fortelor Aeriene Portugheze a dat cu fundul de pamant la mijlocul acestei saptamani, cand venea la aterizare pe aerodromul Monte Real.

Aparatul lusitan a fost avariat destul de serios in cursul zilei de miercuri, atunci cand, venind la aterizare, trenul principal a cedat.

Oficialii portughezi s-au grabit sa anunte ca pilotii nu au nici macar o zgarietura, singurul avariat fiind avionul. Asa cum se intampla de obicei, a fost initiata o ancheta pentru a afla ce a condus la acest accident.

Aeronava F-16B se afla in teste la baza aeriana Monte Real, ea fiind in plin proces de modernizare.

La inceputul acestui an, un F-16 D al Israelului a iesit din pista, fiind avariat grav, dupa ce acelasi tren principal a cedat la aterizare, pilotii salvandu-se prin catapultare.

Ironic, nu-i asa? Tocmai cand ai nostri guvernanti se gandesc sa vorbeasca despre reluarea programului de achizitie al F-16 din Portugalia, unul dintre avioane da cu tartita de beton. Si unul din alea bune, nu din alea la mana a treia propuse pentru vanzare.

In ritmul asta, Romania n-o sa mai aiba de unde cumpara multiroale.

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.