Home » Aviatie militara, featured, headline

Un F-16D al Thunderbirds a fost dat peste cap in Dayton

23 June 2017 3 Comments

Foto: whio.com

Un F-16D al formatiei de acrobatie aeriana a USAF, Thunderbirds, a fost dat peste cap vineri la Dayton intr-unul dintre cele mai ciudate incidente aviatice din ultimii ani.

Avionul Thunderbirds efectuase un zbor si a aterizat pe pista de la Dayton, iar in momentul in care se afla in rulaj a fost dat peste cap, la propriu, de ceea ce se pare ca a fost o rafala puternica de vant.

Vineri, la Dayton a fost furtuna si astfel se explica vantul.

Mai departe, cei doi piloti, si nu am inteles bine daca ambii erau de la Thunderbirds sau daca unul era un invitat, au ramas blocati in cockpit si a fost nevoie de o interventie ampla pentru a-i scoate din epava.

Dayton Air Show 2017 va continua conform planului, insa, foarte probabil, Thunderbirds nu vor mai evolua si nu se stie nici cand vor reveni.

3 Comments »

 • Jap said:

  Se intampla multe accidente ciudate la rularea pe pista. Tocmai acum un an, tot un Thunderbirds s-a prabusit cand ii dadea onorul lui Obama. Tot zilele trecute un F-16 s-a prabusit prin Texas, gringo pierzand doua F-16 in trei zile, iar pe plan global de la inceputul anului s-au pierdut cinci F-16. Cand ziceam ca rapandulele acestea sunt sicrie zburatoare ati sarit cu totii la gatul meu. Au trecut trei luni de cand trebuia sa ne vina ultimele trei rapandule din Portugalia, stiti voi alea luate din cimitirul vesel, mai stie cineva ce s-a intamplat cu ele? Forta fie cu cei noua negrii mititei.☺☺☺

  • LanceR said:

   Vezi ca devii enervant si e ultima data cand iti spun asta, pe viitor o sa ai comentarii sterse. Ultimele trei F-uril romanesti trebuie sa vina in septembrie, ti-am spus asta de mai multe ori, dar tu insisti cu prostia ta. Si prostia ta devine obositoare.

 • Raptor said:

  OMG!
  Sper ca nu anuleaza prezenta de la Air Tatoo, UK de luna viitoare, 14-16 iulie.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.