Home » Aviatie militara, featured, headline

Un MiG-23 sirian s-a prabusit in Turcia

5 March 2017 2 Comments

Siria a pierdut un MiG-23 in cursul zilei de duminica, avionul prabusindu-se pe teritoriul turcesc. Pilotul, care s-a salvat prin catapultare, spune c-a fost doborat, deci urmeaza zile interesante.

23-ul a decolat de pe baza din Latakia pentru o misiune de bombardament in nordul tarii, insa a sfarsit prin a se prabusi in provincia Hatay, din Turcia.

Pilotul, recuperat de SAR-ul turcesc si dus de urgenta la spital, ar fi spus ca a fost doborat. Ceea ce ar insemna ca antiassadistii ar dispune de arme serioase sol-aer. Ceea ce e totusi improbabil.

Din cate spun turcii, vremea nu era tocmai in regula si ar fi sanse mai mari ca pilotul, care are 53 de ani apropo, sa fi pus avionul la pamant dintr-o eroare de pilotaj.

Ramane de vazut daca va urma o ancheta serioasa si daca vom afla si noi ce s-a intampla. Probabil nu. E totusi vreme de razboi.

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.