Home » Aviatie militara, featured, headline

Un MiG-29 polonez s-a prabusit langa Malbrok. Pilotul a murit

6 July 2018 No Comment

Foto: Ministerstwo Obrony Narodowej

Polonia a pierdut un MiG-29 si un pilot militar experimentat dupa un accident ce a avut loc in noaptea de joi spre vineri in apropierea orasului Malbrok.

Avionul a cazut langa o zona locuita din motive inca neidentificate in timp ce efectua un zbor de noapte.

Pilotul s-a catapultat, insa nu a supravietuit. Din nou, momentan nu sunt informatii despre ce anume a provocat decesul acestuia dupa ce a initiat secventa de catapultare.

Presa locala scrie ca ramasitele avionului au fost gasite la aproximativ 500 de metri de casele dintr-o localitate aflata in apropierea Malbrokului.

Pilotul decedat avea 800 de ore de zbor, dintre care 600 pe MiG-29, avand la activ mai multe misiuni externe si exercitii internationale.

O problema si mai mare poate fi aceea ca intreaga flota de MiG-29 este oprita de la zbor pana la aflarea cauzei accidentului. Cum BIAS 2018 este peste trei saptamani si cum unul dintre punctele de atractie este chiar demo-ul MiG-ului 29 din Polonia eu unul ma ingrijorez putin.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.