Ungaria a comandat 20 de elicoptere H145M de la Airbus

Foto: Anthony Pecchi
Ministerul Apararii de la Budapesta si Airbus Helicopters au semnat un contract privind achizitia a 20 de elicoptere H145M de catre partea maghiara.

Elicopterele vor fi livrate cu sistemul inovativ de management al armamentului HForce, iar Airbus va asigura un pachet complex de școlarizare și suport.

“Suntem onorați că putem fi din nou utili Ministerului Apărării, pe care astăzi îl salutăm în calitatea sa de nou client pentru elicopterele H145M. Această nouă comandă se înscrie în relațiile noastre excelente, bazate pe încredere, cu Forțele Armate Ungare, relații stabilite odată cu achiziționarea, anul trecut, a 2 avioane militare A319 pentru transportul trupelor. Echipa Airbus este recunoscătoare pentru încrederea continuă pe care Guvernul ungar o arată față de produsele noastre”, a declarat Tom Enders, CEO Airbus.

Cu o greutate maximă la decolare de 3,7 tone, H145M poate să fie utilizat pentru o gamă largă de operațiuni, inclusiv transport de trupe, misiuni utilitare, supraveghere, salvare, recunoaștere armată și evacuare medicală. Flota ungară va fi echipată cu un instalație fast roping, cameră de luat vederi de înaltă performanță, echipamente pentru controlul tragerii, protecție balistică precum și un sistem de contramăsuri electronice pentru a răspunde celor mai exigente cerințe operaționale. Sistemul HForce, dezvoltat de Airbus Helicopters, va permite Ungariei dotarea și operarea acestor aparate cu o gamă largă de armament balistic sau de sisteme aer-sol și aer-aer.

H145M este un elicopter ușor, bimotor, testat, care a fost livrat pentru prima dată în 2015 Forțelor Armate germane, fiind ulterior comandat de Thailanda și de Republica Serbia. Maturitatea programului permite Airbus Helicopters să onoreze comenzile la timp și la costurile stabilite. Disponibilitatea tehnică pentru misiune a elicopterelor H145M operaționale este de peste 95%.

Dotat cu 2 motoare Arriel 2E produse de Safran, H145M este echipat cu un sistem de comandă complet digitală a motorului (FADEC) și avionică digitală Helionix. Aparatul include un pilot automat în 4 axe super-performant, care conferă mai multă siguranță și reduce munca pilotului. H145M este, de asemenea, cel mai silențios elicopter din clasa sa.

Asa cum v-am mai spus si scris, ai nostri sunt cu planurile si restul lumii cu achizitiile. Si daca nu ne decidem curand ce si cat vrem sunt sanse mari sa pierdem trenul si sa ramanem cu bunele intentii si atat.

7
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Marius BOliver Armand MarcociJapnlgAlexandru Dascălu Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
LaCuscaPSD
Guest
LaCuscaPSD

Cinste lors,ungurii mai au planuri pentru aviatia lor?

Alexandru Dascălu
Guest
Alexandru Dascălu

Dar noi, că avem fabrică de elicoptere Airbus în țară, le dăm cu tifla!

Alexandru Dascălu
Guest
Alexandru Dascălu

Dar noi, că avem fabrică de elicoptere Airbus în țară, le dăm cu tifla!

nlg
Guest
nlg

Care fabrica? E o hala unde se strang suruburile. Airbus ne-a tras teapa!

Jap
Guest
Jap

Mai LanceRe, cine sunt “maghiarii” aia care au cumparat elicopterele? Ca ma uitai pe o harta si nu vazui nici o tara numita “maghiaria”. Bozgorii si-au tras H-urile, ca sa îi vîneze pe imigranti.

Oliver Armand Marcoci
Guest

De ce nu specifici faptul că H145M sunt varianta evoluata a elicopterului AS-135 Ecureuil? Nu toți cunosc aviatie.

Marius B
Guest
Marius B

Faci o confuzie sau un amestec din 3 modele:

Airbus H145M este fostul Eurocopter EC145M care este bazat pe Messerschmitt-Bölkow-Blohm / Kawasaki BK 117 C2. Asadar este un aparat de origine germana (Daimler-Benz).
Airbus H125 este fostul Eurocopter AS350 Écureuil si este un apparat de origine franceza (Aerospatiale).
Airbus H135 este fostul Eurocopter EC135 care este de origine germana (Bolkow Bo 105). Varianta militara este EC635.