Home » Aviatie militara, featured, headline

Ungaria ar vrea sa cumpere elicoptere din Rusia

25 January 2016 One Comment

mi-8Mai corect ar fi spus ca rusii spun ca Ungaria ar vrea sa cumpere 30 de elicoptere din Rusia vecina si prietena.

Cei de la Sputnik, care il citeaza pe purtatorul de cuvant al Russia’s Center for Analysis of World Arms Trade (CAWAT), scriu ca un acord ar urma sa fie semnat in luna februarie, cand Orban si Putin se vor vedea la o cafea.

Potrivit rusilor, pentru ca inca n-am vazut confirmari oficiale, Ungaria ar urma sa plateasca in jur de 490 de milioane de dolari verzi si americani pentru cele 30 de elicoptere, despre care nu se spune nimic, nici ce tip sunt sau macar ce misiuni ar trebui sa indeplineasca.

Iar in continuare ni se spune ca afacerea ar putea fi urmata de o alta, cel putin la fel de mare, pentru ca ungurii cauta inlocuitori pentru batranele Mi-8/17.

Cat o fi de adevarata povestea asta ramane de vazut, pana in februarie nu mai e atat de mult, dar si daca e adevarata… O sa fie extrem de interesant sa vedem un stat membru NATO cumparand echipament militar din Rusia, cea pentru care NATO este principala amenintare.

One Comment »

  • Jap said:

    Ungurii de pe acum se gîndesc-pregătesc să schîmbe tabără,sau poate au schimbato dar n-am aflat noi.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.