Ungurii au cam dat de pamant cu Gripenul

Foto: CTK
Foto: CTK
Cei doi piloti din avionul Saab Gripen al Fortelor Aeriene Maghiare care s-a prabusit in Cehia, la baza aeriana Caslov, ar fi responsabili de accident.

Cel putin asta reiese din datele preliminare culese de echipa mixta – suedezo-maghiara-ceha – care analizeaza acest accident.

Potrivit ministrului ceh al Apararii, pana in acest moment anchetatorii nu au gasit niciun indiciu care sa sugereze o problema tehnica a avionului, caz in care nu ramane in discutie decat eroarea umana.

Ministrul a precizat totusi ca e mult prea devreme pentru concluziile finale si ca ancheta va continua. Eu as zice ca si faptul ca zborurile cu Gripen nu au fost oprite este un semn destul de clar ca nu la avion a fost problema.

Ungaria si-a pierdut Gripenul D cu numarul de bord 42 dupa ce avionul a iesit din pista la baza aeriana Caslov, acolo unde trebuia sa participe la exercitiul Lion Effort 2015. Cei doi piloti s-au salvat prin catapultare.

6
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CezarLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Cam cît costă pasarea avariată?

Jap
Guest
Jap

De ce să-l platească suedezii? Dacăi vina pilotilor săl platească unguri,păi dacă platesc wikingi mîine ungurii pot sa le prabușească linistiți pe toate că oricum nu pațesc nimic,pînă la urmă nimeni na vazut contractul de închiriere dintre ei,noi doar ne dam cu presupusu.