US Air Force isi modernizeaza flotele de F-15 si F-16

USAF_F-16A_F-15CFortele Aeriene ale Statelor Unite (US Air Force) intentioneaza sa demareze un amplu proce de modernizare a flotelor de F-15 si F-16. Tinta este o prelungire a resursei de zbor cu inca 8-10 ani, pana cand noul si scumpul F-35 va fi gata de actiune si intr-un numar suficient.

Planul USAF este unul ambitios, care prevede modernizarea tuturor avioanelor F-16 (1.018 bucati) si F-15 C/D (175 bucati), mentinand operationale aceste aparate pana in clipa in care F-35 va putea sa preia intru totul sarcinile lor operative.

Modernizarea presupune revitalizarea celulelor si “adaugarea” a inca 8-10 ani la durata de viata, plus upgrade-ul avionicii, al radarelor, al interfetelor de comunicare etc.

Potrivit documentelor oficiale, modernizarea celor 175 de F-15 C/D Eagle este absolut necesara, in opinia specialistilor USAF, pentru ca americanii sa poata domina cerul planetei pana prin 2013. Costul nu e de ici de colo, fiind necesare 8,6 miliarde de dolari!

In conditiile astea, zic ca pentru Romania nu mai raman decat vechiturile bijuteriile din Portugalia. La mana a treia!

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Marius FencheaAdmin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Marius Fenchea
Guest

Da F 16 MLU o bijuterie de avion poate daca ar avea situational awareness, RCS mai mic, timpul intre defectiuni mai mare si o ora de zbor la jumatate de pret – oare nu mai bine luam Gripen C/D care face acum aceste lucruri?