Home » Aviatie militara, featured, headline

US Air Force isi modernizeaza flotele de F-15 si F-16

18 April 2013 3 Comments

USAF_F-16A_F-15CFortele Aeriene ale Statelor Unite (US Air Force) intentioneaza sa demareze un amplu proce de modernizare a flotelor de F-15 si F-16. Tinta este o prelungire a resursei de zbor cu inca 8-10 ani, pana cand noul si scumpul F-35 va fi gata de actiune si intr-un numar suficient.

Planul USAF este unul ambitios, care prevede modernizarea tuturor avioanelor F-16 (1.018 bucati) si F-15 C/D (175 bucati), mentinand operationale aceste aparate pana in clipa in care F-35 va putea sa preia intru totul sarcinile lor operative.

Modernizarea presupune revitalizarea celulelor si “adaugarea” a inca 8-10 ani la durata de viata, plus upgrade-ul avionicii, al radarelor, al interfetelor de comunicare etc.

Potrivit documentelor oficiale, modernizarea celor 175 de F-15 C/D Eagle este absolut necesara, in opinia specialistilor USAF, pentru ca americanii sa poata domina cerul planetei pana prin 2013. Costul nu e de ici de colo, fiind necesare 8,6 miliarde de dolari!

In conditiile astea, zic ca pentru Romania nu mai raman decat vechiturile bijuteriile din Portugalia. La mana a treia!

3 Comments »

 • Marius Fenchea said:

  Da F 16 MLU o bijuterie de avion poate daca ar avea situational awareness, RCS mai mic, timpul intre defectiuni mai mare si o ora de zbor la jumatate de pret – oare nu mai bine luam Gripen C/D care face acum aceste lucruri?

 • Admin said:

  Trebuia sa pun si /irony dupa ultima propozitie? 🙂

  • Marius Fenchea said:

   Nu- noi astia care cat de cat ne ocupam de informatiile in domeniu nu stim noi bine ce marei “bijuterii” ne pregatec guvernantii pentru RoAF…….

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.