USAF isi mareste prezenta pe baza aeriana Mihail Kogalniceanu

Foto: Master Sgt. Laura K. Deckman
Fortele Aeriene Americane planuiesc sa isi mareasca prezenta pe baza aeriana Mihail Kogalniceanu, situata in apropiere de Constanta.

O spune chiar comandantul USAF din Europa si Africa, generalul Tod D. Wolters, care a laudat recentele achizitii ale Romaniei, avioanele F-16 si sisteme Patriot.

“Relatia noastra cu fortele aeriene romane este foarte puternica. Prezenta prin rotatie a Fortelor Aeriene ale SUA va continua sa creasca in Romania, asa cum s-a intamplat in ultimii sapte ani. Avand in vedere minunata baza aeriana Mihail Kogalniceanu, care se afla in cea mai estica pozitie, anticipez mai multe schimburi cu fortele noastre de acolo in perioada urmatoare.

Suntem foarte impresionati de imbunatatirea capabilitatilor pentru F-16 si abia asteptam sa vedem toate lucrurile minunate care se vor intampla in urma colaborarii intre Fortele Aeriene ale SUA si Fortele Armate ale Romaniei, in privinta utilizarii rachetelor Patriot”, a spus Wolters.

Ce inseamna ca va creste prezenta USAF pe Kogalniceanu nu stim. Probabil ca e vorba de rotatii cu mai multi oameni si nu de tehnica suplimentara.

Stim ca din partea Romaniei, pe segmentul politic, se insista pentru ca USAF sa detaseze o escadrila de avioane de lupta pe Kogalniceanu, insa as indrazni sa spun ca acest scenariu e improbabil acum.

Faptul ca americanii vorbesc de cresterea prezentei lor militare in Romania, chiar si fara tehnica suplimentara, e totusi o veste foarte buna, mai ales in perioada asta in care nu stim daca ai nostri lideri mai vor in UE sau nu.

Apropo, generalul Wolters este fost pilot de F-15C, F-22, OV-10, T-38 si A-10.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of