Home » Aviatie militara, featured, headline

USAF nu prea vrea Super Hornet

8 January 2017 6 Comments

Dupa ce the donald trump a anuntat public ca le-a cerut celor de a Boeing sa prezinte un Super Hornet capabil sa inlocuiasca mult prea scumpul F-35, USAF a reactionat. Si, deloc surprinzator, nu asa cum se astepta presedintele ales (de rusi 😀 ).

Seful civil al fortelor aeriene, adica Air Force Secretary Deborah Lee, a declarat recent ca Super Hornetul nu poate inlocui F-35 in cam niciun scenariu si ca USAF nu planuieste sa cumpere F-18. Si ca ii va spune asta si lui trump dupa ce acesta isi va prelua mandatul.

“The Air Force does not view the F/A-18 and the F-35 to be substitutable at all,” she said. “They fulfill different requirements. They’re both fine aircraft, don’t get me wrong. But it’s fourth generation, and F-35 is fifth generation.

The leaders of the Air Force will have the opportunity when the time comes to advise the president-elect on this. But based on everything I know, the two are not interchangeable and the Air Force has not expressed interest in the F/A-18s.”

Va spuneam ca o sa fie interesant de vazut cum va reactiona the donald acum cand se afla la celalalt capat al lobby-ului, desi nu ma indoiesc ca omul are interese cat se poate de directe in anularea programului F-35. Care, apropo, e prea mare ca sa fie anulat in momentul asta.

Dar recunosc ca ar fi extrem de misto ca the donald sa puna stop programului folosindu-se de prerogativele pe care le va avea dupa ce va fi preseidinte plin, iar LM sa-l continue, urmand ca F-35 sa fie vandut celorlalte state partenere. Adica USAF sa dea bani pe un fel de Super Hornet, care nu e un avion prost, iar Israel, Anglia, Belgia, Olanda, Norvegia si restul sa zboare F-35.

Apropo, eu cred tot mai mult ca F-35 o sa fie un avion excelent.

6 Comments »

 • Jap said:

  Pînă ce-o să intre ’35 în dotare ’18 o să m-ai mînînce o pîine. Și F-117 a fost un avion excelent la timpul lui,pînă l-au executat sirbii.

  • LanceR said:

   117 n-a fost bun. a fost o struto-camila, un experiment, care dupa ce si-a aratat limitele a fost trecut in rezerva. nici macar n-au incercat sa-l imbunatateasca.

   • Mig-21 LanceR said:

    Eu n-as spune despre F-117 ca n-a fost bun. De asemenea pana nu vad f-22 sau f-35 ca sparg o tesatura de s-300&400 degeaba exista. Ca impotriva unor desculti isis puteai sa te duci si cu A-10

    • LanceR said:

     N-a fost bun si o dovada in plus este si ca designul ala fatetat n-a mai fost folosit.

     • Mig-21 LanceR said:

      din ce stiu eu a fost bun. la designul fatetat s-a renuntat din considerente aerodinamice si s-a ajuns la un compromis forma/invizibilitate in asa fel incat sa fie posibil zborul supersonic. F-117 era aparat de atac subsonic, F-22 si F-35 insa au venit pe alta nisa unde este necesar zborul supersonic si nu se putea realiza lucrul asta cu forma aia fatetata. De-abia zbura F-117 subsonic, ce sa-i mai faci ca sa-l fortezi la mai mult? Chiar si decizia de retragere a venit dupa niste probleme la calculatorul care-l tinea in aer si de la faptul ca daca acesta se defecta erau sanse 0 de revenire acasa(practic o caramida zburatoare). Daca era asa de rau de ce mai tin inca 2-3 aparate la Groom Lake(area 51) pt teste? In privinta caracteristicilor de invizibilitate, parerea mea e ca ele sunt de folos doar impotriva unor desculti sau in luptele aer-aer, insa daca vrei sa ataci un sistem de aparare aeriana integrat(rus, chinez) nu ai nici o sansa reala.

 • Cezar said:

  Era vorba de F 18 Advanced Super Hornet(piesa de avion). Mai zic ca are 80% din capabilitatile lui F 35. Dar ca nefiind invizibil pe radar degeaba face o buna parte din treaba, tot nu e acelasi lucru! 🙂

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.