USAF, show of force langa Coreea de Nord

Fortele Aeriene Americane au efectuat un survol cumva istoric in apropierea Coreei de Nord. Chiar daca au ramas intotdeauna in spatiul aerian international, avioanele USAF au transmis cel mai puternic mesaj de la debutul crizei kimiste.

Bombardiere B-1B Lancer, insotite de escorta unor F-15C, au trecut limita paralelei 38 si au zburat in estul Coreei de Nord.

De ce spun ca e un srvol cumva istoric? In primul rand, e vorba despre prima ocazie din ultimii vreo 20 de ani cand avioanele americane urca atat de mult spre tara lui Kim. Iar de aceasta data n-au mai fost aliati, am avut parte numai de avioane USAF.

Nu in ultimul rand, survolul n-a prea avut rol mediatic. A avut loc noaptea, pozele lipsesc. Ar putea fi un soi de test, pentru a studia reactia nord-coreenilor in caz ca…

Oricum, cu kim amenitand cu un test nuclear deasupra Pacificului si cu Japonia si Coreea de Sud tot mai agitate in privinta comunistilor, cred ca ne apropiem de momentul in care lovirea militara a Pyongyang-ului va deveni inevitabila.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of