Home » Aviatie militara, featured, headline

USAF, show of force langa Coreea de Nord

24 September 2017 No Comment

Fortele Aeriene Americane au efectuat un survol cumva istoric in apropierea Coreei de Nord. Chiar daca au ramas intotdeauna in spatiul aerian international, avioanele USAF au transmis cel mai puternic mesaj de la debutul crizei kimiste.

Bombardiere B-1B Lancer, insotite de escorta unor F-15C, au trecut limita paralelei 38 si au zburat in estul Coreei de Nord.

De ce spun ca e un srvol cumva istoric? In primul rand, e vorba despre prima ocazie din ultimii vreo 20 de ani cand avioanele americane urca atat de mult spre tara lui Kim. Iar de aceasta data n-au mai fost aliati, am avut parte numai de avioane USAF.

Nu in ultimul rand, survolul n-a prea avut rol mediatic. A avut loc noaptea, pozele lipsesc. Ar putea fi un soi de test, pentru a studia reactia nord-coreenilor in caz ca…

Oricum, cu kim amenitand cu un test nuclear deasupra Pacificului si cu Japonia si Coreea de Sud tot mai agitate in privinta comunistilor, cred ca ne apropiem de momentul in care lovirea militara a Pyongyang-ului va deveni inevitabila.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.