Home » Aviatie militara, featured, headline

VIDEO | Avion american, interceptat de un Su-27 peste Marea Neagra

30 January 2018 4 Comments

Un avion EP-3 Aries apartinand Statelor Unite a fost interceptat de un Suhoi Su-27 rusesc deasupra Marii Negre, in apropierea peninsulei Crimeea.

Americanii acuza ca interceptarea, care a durat, se pare, doua ore si 40 de minute, a fost una nesigura din cauza comportamentului pilotului rus.

Acesta s-ar fi apropiat la mai putin de doi metri de avionul american, dupa care i-ar fi intersectat traoectoria, obligandu-l sa zboare in jetul sau de aer.

Pana la urma, aparatul american folosit pentru supraveghere si-a intrerupt misiunea, deci job done pentru rus.

Replica Moscovei nu a intarziat sa apara, Kremlinul sustinand ca interceptarea a avut loc in conditiile respectarii reglementarilor internationale si fara ca aparatul interceptat sa declare o situatie de urgenta.

De asemenea, rusii mai spun ca Suhoiul a fost alarmat pentru ca Aries-ul american nu a fost identificat de la sol si a fost observat indreptandu-se spre spatiul aerian rus.

US Navy a dat publicitatii un foarte scurt video in care se vede cum un Su-27 trece foarte aproape de avionul american.

4 Comments »

 • Raptor said:

  Oare nu este o gresala majora a NATO ca nu raspund similar?
  Asta ar cauza mari probleme rusilor daca ar fi incoltiti de imensa flota aeriana a NATO, cum ar fi:
  1.fara ore de antrenament pentru ca le-ar fi alocat interceptarilor
  2. cresteri de cheltuieli
  3. uzura aparatelor care si asa marea majoritate au peste o generatii si sunt mostenire de la URSS.
  4. daca aparatele se uzeaza prea mult si incep sa apara pierderi printre acestea, pot aparea programe de achizitii care si acelea costa si numai costuri suplimentare nu isi permit rusii odata cu criza din ucraina, sanctiunile impuse si scaderea pretului la combustibilii fosili.

  Practic rusii ar ramane cu pilotii nepregatiti combativ, aparate foarte uzate si cheltuieli financiare foarte mari intr-un moment in care sunt cu economia foarte jos de peste 3 ani.

 • Oliver Armand Marcoci said:

  Jetul ăla lăsat în urma avionului se numește “remur”. Și orice avion al cărui strat limita este perturbat pentru mai mult de 3 secunde, se angajează în vrie.

 • ClauPit said:

  Sau temut că le zgarie tabla:)

 • gabi S. said:

  Daca va uitati pe datele GPS din stanga sus si le introduceti in google maps, iese ca americanii erau chiar in apele internationale. E drept ca varful pen. Crimeea avanseaza mult spre sud, dar tot in apele internationale era. Se deplasa de la vest la est, cu tendinta spre nord, la 6800 m altitudine. Cred ca rusii au reactionat la traiectoria lui.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.