VIDEO | Noble Jump 2017 – Filmul interventiei Fortelor Aeriene

Fortele Aeriene au avut o prezenta ampla la exercitiul Noble Jump 217

Am avut, in ordinea numerelor de pe tricou: elicoptere Puma pentru adus FOS in lupta, avioane F-16 si Eurofighter pentru superioritate aeriana si supraveghere; avioane MiG-21 LanceR pentru atac la sol cu bombe de 100kg; elicoptere Puma SOCAT pentru atac la sol cu PRND; elicoptere Apache pentru CAS; avioane Spartan (cred) pentru parasutare trupe.

Probabil ca peste un an sau doi, cand F-urile vor fi operationale, ele vor prelua misiunea de atac la sol, avand un repertoriu mult mai bogat de arme decat MiG-ul 21, iar LanceRele se vor alatura altor F-uri in misiunea de superioritate aeriana.

Dar, la o prima vedere, cum vi se pare tactica asta?

8
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
mihaistoianCezarLanceRgabriel neacsu Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
gabriel neacsu
Guest
gabriel neacsu

La inceputul exercitiului n-am priceput ce-i cu cele doua Pume zburand expuse la punct fix , foarte aproape de pozitiile inamice (necucerite inca )Seamana a “exercitiu” de la BIAS.https://www.facebook.com/saved/?cref=53

gabriel neacsu
Guest
gabriel neacsu

Sorry ! Am pus link gresit.E vorba un live al MAPN de pe 12.06.2017

Cezar
Guest
Cezar

Stie careva sate Puma SOCAT avem acum active si cam cate elicoptere de atac atac am avea nevoie in viitor, odata cu retragerea actualelor elicoptere hybrid? Incerc sa fac o paralela intre necesitatile actuale si cele 96 de bucati din afacerea Dracula cu Bell din annii 90′. Atunci au optat pentru 96 bucati de Cobra/Dracula, din 120 posibile de atribuit Romaniai. Daca Bell inca incearca marea cu degetul si ofera productie loco, inseamna ca cifra de aparate achizitionate nu e chiar mica, cu toate ca tomberonezii nostri sunt invatati cu cifra magica 12! PS @LanceR, Hai mai repede cu articolul… Read more »

gabriel neacsu
Guest
gabriel neacsu

Conform Wiki 22 Socat si 35 Puma clasic.Eu zic ca am avea nevoi de minim 24 elicoptere de atac si cam 35-40 de transport.