Home » Aviatie militara, featured, headline

VIDEO | Primul demo cu un F-16 romanesc

21 September 2016 One Comment

f16A mai ramas in jur de o saptamana pana la sosirea in tara a primelor avioane F-16, asa ca portughezii ne-au rasfatat cu o mica-mare surpriza, primul demo cu un Falcon/ Viper, spuneti-i cum vreti, romanesc.

In data de 18 septembrie, Baza 5 Aeriana din Monte Real, acolo unde se afla avioanele, pilotii si tehnicienii nostri, si-a deschis portile pentru vizitatori.

Bineinteles ca avioanele noastre nu puteau lipsi din program, pentru industria din Portuglia contractul cu Romania fiind unul de prestigiu. Asa cum e si normal.

Ei bine, unul dintre avioanele noastre, un F-16 AM cu inmatricularea (inca) portugheza 15124, a fost prezentat si in zbor. La prima vedere, desi nu bag mana in foc, cu un pilot portughez la mansa.

A fost o evolutie extrem de cuminte, cu numai cateva treceri la joasa altitudine, dar e un moment as spune istoric. Primul demo. Deocamdata in afara tarii.

Avioanele vor ajunge in cateva zile in Romania unde ma gandesc ca ar trebui sa avem o repetitie a evolutiei de la Monte Real. Despre asta vorbim mai mult ceva mai tarziu, dar pot sa va spun ca sper sa am sansa sa ajung sa vad cum primele F-uri romanesti pun rotile pe o pista din tara.

Clipul cu evolutia F-ului este la acest link. Portughezii, baieti destepti, au dezactivat embedul.

Mai jos e un clip video cu evenimentul de la Monte Real, in care pot fi vazute si avioanele noastre, inclusiv cel care a zburat.

One Comment »

  • Jap said:

    Pasările de care vorbeșt i se vor numi F-16 LanceR. Ca migul 21 al nostru. Vipera e pt prietenii și ăia cu lovele,de exemplu Taiwan. Noi cum nu intrăm în nici o categorie…Deci,LanceR nu Viper.Forța fie cu ce-i 6 negrii mititei!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.