Home » Aviatie militara, featured, headline

VIDEO | Rusii l-au bazait din nou pe Donald Cook

17 April 2016 3 Comments

Distrugatorul american USS Doland Cook a fost bazait din nou de aeronave de lupta rusesti, de data asta in Marea Baltica.

Incidentele au avut loc la inceputul saptamanii, in timp ce americanii se aflau in apele internationale si efectuau un exercitiu in colaborare cu polonezii.

Pe scurt, un elicopter KamovKa-27 ar fi efectuat nu mai putin de sapte incercuiri la joasa altitudine a distrugatorului, lasand apoi locul unei celule de Suhoi Su-24. Avioanele au efectuat 11 treceri la joasa inaltime in apropierea lui Cook, fiind descrise de US Navy ca “atacuri simulate”.

Totusi, am remarcat si tonul oarecum relaxat al oficialilor americani, care au vorbit de manevre periculoase si lipsite de profesionalism.

In fine, nu e prima data si nu va fi nici ultima data cand rusii fac chestii de genul asta. Iar din cum i-am vazut pe americani iesiti pe punte si filmand zambitori trecerile Suhoaielor nu cred ca s-au speriat prea mult de “atacurile simulate”.

De asemenea, sunt slabe sanse ca distrugatorul AEGIS sa fi folosit vreunul din sistemele ultramoderne care ii intereseaza in mod deosebit pe rusnaci.

Este insa un incident. Grav, mai putin grav? Fiecare e liber sa judece 🙂

3 Comments »

 • Andrei said:

  Din nou exagerare a americanilor…eu nu stiu vreun tip de arma anti navala care sa fie folosita la 10 metri altitudine si la 100 de metri de nava….daca era sa ii atace o faceau de la o distanta mult mai mare…in jur de 200 km…cam asta e raza rachetelor navale.Pilotii rusi pur si simplu ii “salutau” pe americani si se dadeau in spectacol cu trecerile joase,iar echipajul navei americane stia lucrul asta,se vede ca nu sunt deloc speriati,ba chiar parca asistau la un spectacol.Urasc cand guvernul american se simte “amenintat” si atunci cand putin tuseste…..

  • LanceR said:

   Ei, o reactie trebuiau sa aiba si cum e an electoral si la ei…
   Iar pilotii rusi numai de saluturi nu aveau chef, incercau sa ii faca pe americani sa-si foloseasca “ustensilele”. Nu inteleg doar de ce nu s-au invatat minte pana acum 🙂

 • Jap said:

  Gargară ieftină. Gringo și ivanii sînt tovarăși atît în cer cît și pe pămînt. Amîndoi și-au înpărțit și conduc lumea după ww2.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.