Home » Aviatie militara, featured, headline

VIDEO | Serbia si-a prezentat “noile” MiG-29

20 October 2017 One Comment

Serbia si-a prezentat cele sase MiG-uri 29 primite recent din Rusia cu ocazia airshow-ului organizat vineri pe aerodromul Batajnica.

Din cate am vazut in fotografii si clipuri si din cate am reusit sa citesc, cele sase “noi” avioane ale Serbiei nu au zburat, ele fiind prezentate intr-o linie langa care publicul nu a avut neaparat acces.

De notat este faptul ca avioanele au primit inmatriculari sarbem sub care au fost lipite stickere cu steagul national, dar insemnele specifice ale Fortelor Aeriene lipsesc momentan.

De asemenea, intr-un mic show of force, rusii si sarbii au prins de avioane rachete si lansatoare de PRND ca sa dea bine in poze.

Mie mi s-a parut ca avioanele erau proaspat vopsite in schema de camuflaj sarba, asta desi sigur n-au fost trecute prin RK si probabil nu-s inca zburabile.

Dragut a mai fost si faptul ca sarbii si-au adus si cele trei 29 in stare de zbor pe care le aveau, le-au prezentat, dupa care le-au tras langa cele sase.

P.S. Un mic cutit in spate a fost faptul ca peste Batajnica a zburat o formatie de cinci Orao. Daca Vulturul nostru mai zboara doar pe youtube, al lor zboara inca pe bune.

One Comment »

  • Adi said:

    Uita de IAR 93, nu merita regretate. A fost o demonstratie ca putem construi si noi un Trabant, a iesit un soi de Lastun si mandria patriotica e de parca era Lamborghini. Era cam o jumatate de Su 25, doar ca avea ambele aripi.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.