VIDEO | Tarom a primit inca doua avioane Boeing B737 NG

Tarom a primit, vineri, inca doua avioane Boeing B737-800 Next Generation. Aparatele au fost achizitionate in leasing operational, cu o durata de sapte ani, si au aterizat in jurul orei 13:00 pe Aeroportul Otopeni.

Inmatriculate YR-BGL si YR-BGM, aceste doua noi B737-8 nu sunt, de fapt noi, zburand inainte pentru Malaysia Airlines. Ceea ce e un pas in fata daca ne gandim ca primele B737-8 NG ale Tarom au fost noi, dar au venit in configuratie low-cost, ele fiind refuzate de turcii de la Pegasus.

BGL si BGM, “Alexandru Ioan Cuza” si “Mihai Viteazul” dupa denumirile Tarom, nu sunt noi, dar nici vechi. Au 5,2 si, respectiv, 4,6 ani vechime, iar faptul ca au fost zburate de Malaysia Airlines este un avantaj, pentru ca o configuratie ce include nu numai business class, dar vin si cu sisteme de entertaiment inclusiv la locurile de la economy.

Si pentru ca am ajuns aici, cele doua aparate vin configurate cu 16 locuri la business si alte 144 la economy.

Din declaratiile oficialilor, avioanele nu vor sta prea mult timp “pe tusa”, chiar de saptamana viitoare urmand a fi trimise in cursa.

Am realizat un scurt reportaj de la Otopeni, acolo unde a avut loc o mica ceremonie cu ocazia sosirii acasa a celor doua B737. De data asta a fost mai liniste, n-am mai avut insotirea militarilor cu F-16, n-am mai avut politicieni dornici sa se pozeze. A fost mai dragut.

Stiti ca, de obicei, nu ii “iertam” pe operatori si ca avem obiceiul de a nu ascunde lucrurile urate. In acest caz, nu am ce spune. Tarom pare ca se indreapta cu noul manager, pasii pe care compania ii face sunt cei corecti. Se achizitioneaza avioane moderne si se iau in leasing, evitandu-se astfel blocarea unor sume foarte mari, se lanseaza rute noi, se vine cu servicii noi.

Na, nu stiu daca si alte companii ar face evenimente cu presa la preluarea in leasing a doua avioane, dar politica Tarom la capitolul imagine este buna, promovarea fiind asigurata inclusiv cu astfel de momente.

Raluca

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of