Home » Aviatie civila, featured, headline

VIDEO | Un ATR 42 al Tarom a iesit din pista la Chisinau

5 June 2017 One Comment

Un avion ATR 42-500 al companiei Tarom a iesit din pista dupa aterizarea pe Aeroportul din Chisinau duminica seara.

Cei de la Tarom sustin ca avionul s-a comportat anormal pe perioada de franare, ceea ce ar indica probleme tehnice. Sigur, probabil ca sunt doar primele impresii ale pilotilor dupa incident, insa si asa putem avea o imagine a incidentului.

“Cursa TAROM ROT207 Bucureşti – Chisinau din 4 iunie 2017, operatã cu aeronavã ATR 42, a aterizat la ora 18:12 minute pe aeroportul din Chisinau. In procedura de aterizare, in momentul franarii, din cauze inca necunoscute aeronava a avut niste deplasari anormale, echipajul depunand eforturi sa redreseze aeronava care a iesit usor din pista. La bordul aeronavei se aflau 39 de pasageri care au fost debarcati in siguranta, nimeni nu a fost ranit. Aeronava va fi supusa unor verificari tehnice pe aeroportul din Chisinau. Reamintim cã, prioritatea Companiei TAROM este siguranta pasagerilor sãi.”

Se arata in comunicatul Tarom.

De notat este faptul ca pasagerii nu au fost raniti dupa acest incident, imaginile cu avionul Tarom in iarba venind chiar de la acestia.

Si tot din imagini se vede cum avionul a iesit pe iarba perpendicular pe pista, nu la capatul acesteia, de parca ar fi franat numai cu jumatate din trenul principal.

Avionul implicat in incident, YR-ATB, se afla in flota Tarom de 19 ani, fiind livrat pe 5 iunie 1998.

One Comment »

  • Adi said:

    ATR-urile au frana diferentiata pe fiecare parte, in palonier, ceea ce inseamna ca se poate frana pe o singura parte daca pilotul face asta intentionat sau accidental. Poate fi si o problema tehnica, poate fi si o apasare in frana pe o parte, o sa se afle in urma investigatiei.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.