VIDEO | Un ATR 42 al Tarom a iesit din pista la Chisinau

Un avion ATR 42-500 al companiei Tarom a iesit din pista dupa aterizarea pe Aeroportul din Chisinau duminica seara.

Cei de la Tarom sustin ca avionul s-a comportat anormal pe perioada de franare, ceea ce ar indica probleme tehnice. Sigur, probabil ca sunt doar primele impresii ale pilotilor dupa incident, insa si asa putem avea o imagine a incidentului.

“Cursa TAROM ROT207 Bucureşti – Chisinau din 4 iunie 2017, operatã cu aeronavã ATR 42, a aterizat la ora 18:12 minute pe aeroportul din Chisinau. In procedura de aterizare, in momentul franarii, din cauze inca necunoscute aeronava a avut niste deplasari anormale, echipajul depunand eforturi sa redreseze aeronava care a iesit usor din pista. La bordul aeronavei se aflau 39 de pasageri care au fost debarcati in siguranta, nimeni nu a fost ranit. Aeronava va fi supusa unor verificari tehnice pe aeroportul din Chisinau. Reamintim cã, prioritatea Companiei TAROM este siguranta pasagerilor sãi.”

Se arata in comunicatul Tarom.

De notat este faptul ca pasagerii nu au fost raniti dupa acest incident, imaginile cu avionul Tarom in iarba venind chiar de la acestia.

Si tot din imagini se vede cum avionul a iesit pe iarba perpendicular pe pista, nu la capatul acesteia, de parca ar fi franat numai cu jumatate din trenul principal.

Avionul implicat in incident, YR-ATB, se afla in flota Tarom de 19 ani, fiind livrat pe 5 iunie 1998.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Adi Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Adi
Guest
Adi

ATR-urile au frana diferentiata pe fiecare parte, in palonier, ceea ce inseamna ca se poate frana pe o singura parte daca pilotul face asta intentionat sau accidental. Poate fi si o problema tehnica, poate fi si o apasare in frana pe o parte, o sa se afle in urma investigatiei.