Vin americanii! Sase F-16 la Campia Turzii

F-16s depart for Romanian-US exerciseVin, desi mai corect ar fi revin, americanii in Romania! Sase avioane F-16 vor ajunge la Baza 71 Aeriana Campia Turzii.

Aeronavele apartin 480th Fighter Squadron de la Spangdahlem Air Base, Germania, si vor veni in tara noastra pentru a participa la exercitiul Dacian Warhawk 2015, care se desfasoara in perioada 16 – 27 martie.

Scopul exercitiului este imbunatatirea interoperabilitatii dintre Fortele Aeriene Romane si cele Americane, marind capacitatea de a sustine operatiuni aeriene combinate.

“Participarea la exercitiul Dacian Warhawk 2015 este o oportuninate extraordinara de antrenament pentru 480th Fighter Squadron. Vom avea sansa sa ne pregatim alaturi de partenerii nostri romani si de a reprezenta mandria, precizia si profesionalismul Fortelor Aeriene Americane din Europa”, a declarat Lt. Col. John Gallemore, directorul de operatiuni al escadrilei.

Fortele Aeriene Romane participa la exercitiu cu sase avioane MiG-21 LanceR si cu patru elicoptere IAR-330 Puma.

Daca as fi rautacios, as spune ca asta inseamna un exercitiu bilateral, nu ceea ce vor face portughezii incepand din mai. Dar nu sunt rautacios.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

6/49 ?