Warhawks have landed. Primele avioane F-16 au ajuns in Romania

f16Primele sase avioane F-16 din lotul de doisprezece comandat din Portugalia au aterizat joi pe aerodrumul Borcea, marcand sosirea “acasa” a Viper-elor.

Pentru ca a fost un eveniment privat, chestie despre care vom vorbi pe larg cat de curand, nu am avut acces in baza de la Borcea. In schimb, beneficiind de suportul taranului Costica, am avut privilegiul de a asista la sosire de pe un coclau din apropiere.

Baietii nostri au plecat de la Baza Aeriana 5 Monte Real in jurul orei 10, ora Romaniei, ajungand la Borcea dupa ora 18, cu o escala tehnica la Aviano, in Italia.

Bun, sa va spun despre sosire. Pentru ca s-a plecat si s-a zburat pana in tara pe celule, sosirea s-a efectuat treptat, doua, doua si doua. Am avut asadar sansa sa vad cum au ajuns celulele, tinute neasteptat de strans, cum au facut o formatie de patru si ulterior de sase.

Au rupt apoi formatia pe celule si au venit la aterizare, prima fiind dubla, singura dubla adusa in tara deocamdata, in care s-a aflat, in cabina din spate, si seful Statului Major al Fortelor Aeriene, generalul Laurian Anastasof.

Cam atat s-a vazut de pe parcela lui nea Costica, pentru mai multe detalii ar trebui sa urmariti relatarile privilegiatilor care au avut privilegiul de a fi printre privilegiatii participanti la ceremonia privata si privilegiata a Fortelor Aeriene.

41
Leave a Reply

avatar
8 Comment threads
33 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
AlexMig-21 LanceRMariusPetreM Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

În sfîrșit au ajuns rapandulele acasă. L-au plimbat jumate de europă,ca să moară bulgarii de ciudă. Poate se sesizează vre-o unul de pe la DNA care freacă menta pe acolo ca să ancheteze țeapa asta numită pompos ‘multirol’. Băi LanceRe tu visezi noaptea numai șerpi cu clopoțeii? Parcă ți-am mai spus că ăstea sînt F-16 LanceR. ‘Vipera’ este pt prieteni și ăia cu lovele,de exemplu Taiwanul. Noi cum nu bifăm nici una…Deci, avem F-16 LanceR. Forța fie cu cei 6 negri mititei!

Vali
Guest
Vali

F-16 LanceR, hai ca e buna asta?

Cezar
Guest
Cezar

Adelin Petrisor a fost singurul civil cu acces. Gasiti la el pe blog si foto si video(interviuri) cu pilotii. cred ca trebuei sa asteptam propatria sa vedem mai multe!

Jap
Guest
Jap

Șoimi

Cristian
Guest
Cristian

Ne bucuram ca am cumpărat un avion de generația 3 spre ~ 4 ?

Amintesc proverbul [englezesc] : sunt prea sărac sa-mi cumpăr lucruri ieftine.

Culmea este ca pretul a fost destul de mare, din câte am înțeles. Ca ora de zbor este destul de scumpa.

Iar americanii nu oferă offset – nu obișnuiesc.

Petre
Guest
Petre

@Cristian eu am o teorie, cu exceptia prostiei amanarii achizitionarii la timp, adica delasare crasa, achizitia trebuia facuta foarte urgent adica avnd si scutul antiracheta si parteneriatul cu americanii nu puteam lasa apararea de izbeliste. Deci trebuiau avioane urgent si cu cost decent la mentenanta si bineinteles upgradabil cand cerintele o cer.Eu zic aici ne-am descurcat onorabi si la timp, portughezii sunt foarte parolisti de felul lor si foarte corecti si cu OGMA am reusit chiar sa ducem la capat foarte bine. Pe de alta parte daca facem un exercitiu de imaginatie cu achizitia noile block 50/52 nu cred ca… Read more »

Sonic
Guest
Sonic

Avioanele au venit pe Borcea,intr-o baza militara fara accesul a presei civile. Adelin Petrisor este de la TVR,este singurul agreat de MApN pentru a face reportaje in teatre de razboi sau baze romanesti. Cand se va face lansarea oficiala presa civila si aservita unor vecini de ai nostri vor avea acces.Pana atunci nicio presa sau civil neagreat nu are ce cauta in baza militara Borcea. Ce offset vreti pentru niste avioane SH? Vi s-a indus faza cu offsetul de la Saab.Suedezii nu sunt in Nato,nu cumparam avioane de la ei,nu au avionica si mentenanta oferita de industria americana.Offset out.Simplu. Americanii… Read more »

Jap
Guest
Jap

Ba există offset. Gringo ne dă motorul și o parte din avionica pt IAR 99 TD. Forta fie cu TD.

Cezar
Guest
Cezar

Ma, JAP…..eu nu contest ce spui tu aici, e cel mai probabil ca asa sa fie, insa nu inteleg de unde ai tu informatiile astea, ca acum o saptamana si ceva nici nu auzisei de IAR TD. Chiar tu intrebai ce-i ala?

Cumva informatii furnizate de la fratele chinez? 🙂

M
Guest
M

Cele 6 avioane au fost aduse de 6 piloti români. Portughezii si-au facut treaba. Offsetul fie cu voi, haterilor!

Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Escadrila 861(Mig-21) unde se afla in prezent, tot pe Borcea cu F-urile sau pe MK?