Home » Aviatie militara, featured, headline

Zbor in amurg cu MiG-21 LanceR | Video

29 April 2015 7 Comments

21Am trei cuvinte pentru voi: MiG-21, zbor si apus. Daca le combinati, iese ceva aproape divin, ce numai o mana de norocosi au sansa de a experimenta.

Printre acestia se afla si pilotii Bazei 86 Aeriene (unitate a Fortelor Aeriene Romane care mie imi este tare draga si profit de ocazie pentru a-i saluta cu respect pe toti cei de acolo), care ne impartasesc si noua o mica parte din ceea ce experimenteaza ei acolo sus.

Zborul de noapte este, din punctul meu de privitor de vedere, cel mai frumos. Ai lumina rosiatica a soarelui care apune, ai micul univers de stele al balizajului, ai coloristica in rosu si verde a tabloului de bord si ai, mai ales, explozia fortajului.

Daca stai pe margine si urmaresti sarabanda de decolari si aterizari descoperi un spectacol fascinant. Daca ai sansa de a te afla in carlinga, senzatiile sunt de mii de ori mai intense.

Cum va spuneam, pilotii de la Baza 86 Aeriana ne arata o mica parte din aceasta experienta, iar daca l-ati citit pe Doru Davidovici o sa aveti imaginile care se pliaza perfect pe descrierile lui: decolezi cand jos se lasa deja seara pentru a descoperi ca sus soarele lumineaza inca bine, trimitandu-si ultimele raze ale acelei zile peste norii pufosi, aterizare pe timp de noapte, cu luminile pistei aratand ca un adevarat covor magic care ii aduce pe piloti acasa.

Bine, m-am intins iarasi cu vorba, dar asa mi se intampla cand scriu despre MiG-21, despre zbor si despre oamenii de la Borcea/Kogalniceanu.

7 Comments »

 • Mig-21 LanceR said:

  Genial! Mai vrem!

 • Cristian said:

  Constat ca referirile la MIG-21 au devenit nostalgice. Vintage ? Intra MIG-21 in istorie ? Evident, in mod glorios.

 • Jap said:

  Frate lancer pîna mai ieri f16 era avionul tau preferat.

  • LanceR said:

   Asta cred ca ai scos-o tot de acolo de unde ai scos si povestea cu piesele chinezesti 🙂

 • Jap said:

  Povestea cu piesele chinezești e adevarată,dacă bulgarii aveau pile la marele popor chinez mai tineau mig29 în dotare înca 20 de ani de acum încolo,dar uite că nu au pile.

  • Mig-21 LanceR said:

   Esti singurul de la care aud asta cu piesele chinezesti. Credibilitate zero.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.