Zbor in amurg cu MiG-21 LanceR | Video

21Am trei cuvinte pentru voi: MiG-21, zbor si apus. Daca le combinati, iese ceva aproape divin, ce numai o mana de norocosi au sansa de a experimenta.

Printre acestia se afla si pilotii Bazei 86 Aeriene (unitate a Fortelor Aeriene Romane care mie imi este tare draga si profit de ocazie pentru a-i saluta cu respect pe toti cei de acolo), care ne impartasesc si noua o mica parte din ceea ce experimenteaza ei acolo sus.

Zborul de noapte este, din punctul meu de privitor de vedere, cel mai frumos. Ai lumina rosiatica a soarelui care apune, ai micul univers de stele al balizajului, ai coloristica in rosu si verde a tabloului de bord si ai, mai ales, explozia fortajului.

Daca stai pe margine si urmaresti sarabanda de decolari si aterizari descoperi un spectacol fascinant. Daca ai sansa de a te afla in carlinga, senzatiile sunt de mii de ori mai intense.

Cum va spuneam, pilotii de la Baza 86 Aeriana ne arata o mica parte din aceasta experienta, iar daca l-ati citit pe Doru Davidovici o sa aveti imaginile care se pliaza perfect pe descrierile lui: decolezi cand jos se lasa deja seara pentru a descoperi ca sus soarele lumineaza inca bine, trimitandu-si ultimele raze ale acelei zile peste norii pufosi, aterizare pe timp de noapte, cu luminile pistei aratand ca un adevarat covor magic care ii aduce pe piloti acasa.

Bine, m-am intins iarasi cu vorba, dar asa mi se intampla cand scriu despre MiG-21, despre zbor si despre oamenii de la Borcea/Kogalniceanu.

7
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JapLanceRCristianMig-21 LanceR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Genial! Mai vrem!

Cristian
Guest
Cristian

Constat ca referirile la MIG-21 au devenit nostalgice. Vintage ? Intra MIG-21 in istorie ? Evident, in mod glorios.

Jap
Guest
Jap

Frate lancer pîna mai ieri f16 era avionul tau preferat.

Jap
Guest
Jap

Povestea cu piesele chinezești e adevarată,dacă bulgarii aveau pile la marele popor chinez mai tineau mig29 în dotare înca 20 de ani de acum încolo,dar uite că nu au pile.

Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Esti singurul de la care aud asta cu piesele chinezesti. Credibilitate zero.