Un pasager al avionului prabusit la Clinceni a fugit dupa sosirea medicilor

Unul dintre pasagerii avionului prăbuşit la sâmbătă în Ilfov, la Cornetu, a fugit de la locul accidentului, după sosirea echipelor medicale de prim-ajutor, şi a fost localizat ulterior în parcul Rahova din Bucureşti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Pasagerul a dispărut în timp ce medicii acordau îngrijri medicale celorlalţi răniţi, au mai spus sursele citate. Ulterior, pilotul avionului i-a telefonat celui fugit şi a aflat că acesta se află în parcul Rahova.

“A fost găsit şi va fi dus la Spitalul Universitar. Are 17 ani şi a spus că a fugit cu o maşină, deoarece s-a speriat. Prezintă un traumatism cranio-cerebral minor şi o contuzie la umăr”, au mai spus aceleaşi surse.

În avionul prăbuşit se aflau patru bărbaţi, respectiv pilotul şi trei pasageri.

“Trei dintre răniţi, inclusiv pilotul, au politraumatisme, dar sunt conştienţi şi cooperanţi. Cel de-al patrulea are şi o contuzie cranio-cerebrală şi una toraco-abdominală. Acesta şi-a pierdut cunoştinţa, apoi şi-a revenit, însă nu-şi mai aminteşte nimic”, a precizat coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.

Persoana în stare ceva mai gravă a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca, iar ceilalţi urmau să fie duşi la Spitalul Universitar.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit sâmbătă în Ilfov, la Cornetu, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Prăbuşirea s-a produs la puţin timp după decolarea de pe aerodromul Clinceni. Avionul, care este un model de agrement Cesna 207, a căzut în zona cu case de la Cornetu, la aproximativ 11 kilometri de Capitală.

La faţa locului s-au deplasat echipaje ale ISU Ilfov şi unul de descarcerare de la ISU Bucureşti. Tot acolo urmează să ajungă un procuror de la Parchetul de lângă Curtea de Apel Bucureşti, care va investiga împrejurările în care s-a produs accidentul.

Potrivit primelor informaţii, avionul s-a prăbuşit din cauza faptului că pilotul ar fi ratat, practic, decolarea, şi a fost obligat să aterizeze forţat. Reprezentanţii Aeroclubului României (AR) au declarat că pasagerii avionului nu sunt membri ai AR şi se urcaseră în avion pentru a face paraşutism.

Cei de la AR au mai spus că aparatul de zbor are o capacitate de şase persoane şi este considerat a fi un model de agrement foarte sigur.

Mediafax

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of