J-10B, in preproductie | Foto

Read Time:45 Second

Varianta de top a lui J-10, J-10B sau „Super 10”, a intrat in faza de preproductie, semn ca prietenii nostri cu ochi oblici nu se odihnesc nici macar in timpul Sarbatorilor de iarna din cauza grijii fata de Fortele Aeriene.

Prototipul J-10B a zburat pentru prima data in 2008 si de atunci a tot fost testat. Chinezii au pus o multime de jucarioare noi pe el, inclusiv un radar AESA sau vopsea absorbanta RADAR, iar specialistii occidentali suspecteaza probleme in operationalizarea tuturor chestiilor noi.

Dupa patru ani de teste si testari, se pare ca problemele au fost depasite, in marea lor majoritate, astfel ca J-10B este gata sa intre in serviciul operational in 2014.

Chengdu Aircraft Industry Corporation ar fi construit patru bucati din faza de preproductie care au inceput deja sa „are” cerul Chinei, lucru ce indica o accelerare sensibila a programului de dezvoltare.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post IAR-99 (Soim), apogeul aviatiei din Romania
Next post Rebelii sirieni au atacat un avion civil
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x