Avioanele MiG-21 LanceR vor fi scoase din serviciu pe 15 mai

Read Time:1 Minute, 26 Second

Flota de MiG-21 LanceR a României va fi oficial scoasă din serviciu în data de 15 mai 2023, în conformitate cu decizia Consiliului Suprem de Apărare a Țării de anul trecut.

MiG-urile, care efectuează încă serviciul de luptă de pe bazele aeriene de la Borcea și Câmpia Turzii, vor fi mutate la Bacău pentru conservare pe termen lung.

Pentru a marca acest moment, avioane MiG-21 vor decola de la Borcea și Câmpia și vor ateriza pe Bacău, locul unde vor fi stocate alături de ”suratele” LanceR A, retrase în urmă cu peste un deceniu.

Potrivit unor surse consultate de Aviația Magazin, pe 15 mai va fi permis accesul publicului în cadrul Bazei 95 Aeriene Bacău pentru acest moment istoric. Se așteaptă însă un anunț oficial cu privire la acest lucru.

Astfel, începând cu 15 mai avioanele MiG-21 LanceR vor ieși din serviciul de luptă al Forțelor Aeriene și nu vor mai efectua niciun fel de misiuni.

Este probabil ca transferul avioanelor de pe bazele de la Borcea și Câmpia spre Bacău să fie făcut în zile succesive, până în 20 mai.

De altfel, procesul de scoatere din serviciu a ultimelor avioane MiG-21 a început de câteva luni, așa cum Aviația Magazin a anunțat în exclusivitate, aparatele a căror resursă de zbor ajunsese la final fiind deja transferate pe Bacău.

Misiunile de Poliție Aeriană din România vor fi efectuate începând cu data de 15 mai numai de aparatele F-16 ale Escadrilei 53, Baza 86 Aeriană Borcea, și de cele dislocate de aliați în România.

Redacția Aviația Magazin a solicitat oficial concursul Forțelor Aeriene pentru a acoperi acest eveniment așa cum merită, însă până în acest moment nu am primit vreun răspuns.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
56 %
Sad
Sad
11 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
11 %
Angry
Angry
11 %
Surprise
Surprise
11 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Grig

Peste 60 de ani de serviciu,aceasta retragere merita ceva … cu public, ca sa nu spun ceva maiestuos , dar din pacate asa cum spunea comandorul Moise intr-un podcast , unii decidenti politici care in trecut au purtat grade grele ,parca au prins ura pe acest avion de cat nato s-au murdarit pe la gura.Mig-ul 21 merita o retragere pe masura ca sa ii „multumim” pentru serviciu in slujba tarii….ai auzit Ciucă ?

Previous post Schimbări la vârful Forțelor Aeriene: Comandantul de la Câmpia, avansat locțiitor la SMFA
Next post Ucraina a integrat rachete nedirijate americane pe avioanele Su-25
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x