Cel mai nou Hercules al Forțelor Aeriene Române a primit înmatriculare românească

Read Time:1 Minute, 9 Second

Cel mai nou avion C-130 Hercules din dotarea Forțelor Aeriene Române a primit recent înmatriculare românească, urmând a intra, probabil, și în serviciu.

Este vorba despre un aparat C-130H primit de România la jumătatea lunii decembrie a anului trecut și care de atunci se află pe platforma celor de la Romaero, de pe Aeroportul Băneasa.

În buna tradiție a reînmatriculărilor românești ale avioanelor Hercules primite din State, aparatul are numărul de bord 7432, transformat din originalul 74-2132.

Nu este încă foarte clar când va intra în serviciu acest aparat, însă înmatricularea românească poate fi un semn că momentul acesta se apropie.

Herculesul 7432 a fost primit de România în decembrie 2021 ca parte a programului C-130 Ramp to Ramp (R2R) prin intermediul căruia Statele Unite donează aliaților avioane pe care plănuiește să le retragă din serviciu.

Conform informațiilor primite pe surse, România ar trebui să primească alte două sau chiar trei aeronave C-130H Hercules prin acest program.

Flota de Hercules a Forțelor Aeriene Române este compusă, teoretic, din șase aparate în acest moment, 4 în varianta B și două în varianta H.

Primul Hercules, donat de asemenea de Statele Unite, a ajuns în România în octombrie 1996, în timp ce primul C-130H a fost recepționat în 2007.

Avioanele sunt operate de Escadrila 901 Transport Aerian Tactic din cadrul Bazei 90 Transport Aerian de la Otopeni.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
100 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cititor

Pe lângă ăsta nou venit eu știu că mai zburau 3 dintre ele: 2 B-uri (6166 și 5930) și un H (6191). Cei de la Scramble.nl le dau pe 6166 și 6191 retrase (stocate), este adevărat? Ambele sunt mai noi decât 5930 rămas iar 6191 este chiar varianta H. Adevărul este că nu le-am mai văzut pe nicăieri, peste tot apare doar 5930.

Ilie

Sa speram ca scapa incet-incet de B-uri ca ii mananca la mentenanta…

Previous post Slovacia retrage MiG-urile 29 și vrea compensații pentru a le ceda Ucrainei
Next post Ryanair, Air Connect și Fly One ar putea opera de pe Aeroportul Băneasa
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x