Iranul a lansat un atac cu rachete balistice asupra a doua baze americane din Irak

Iranul a lansat un atac cu rachete balistice asupra a doua baze militare irakiene in care se afla si personal american. Washingtonul anunta ca nu exista victime in randul trupelor sale.

Peste 12 rachete sol-sol au fost lansate din Iran, de catre Garzile Revolutionare, tintele fiind baza aeriana al-Asad, din provincia Al Anbar, si baza militara din orasul Erbil.

Chiar daca tintele au fost atinse cu mai multe rachete, se pare ca nu exista victime la sol, iar pagubele sunt relativ minore.

Teheranul sustine ca acest atac reprezinta “masuri proportionate de autoaparare conform Articolului 51 din Carta ONU prin tintirea bazei de pe care a fost lansat atacul las impotriva cetatenilor si a oficialilor nostri”.

Din cate se pare, acesta este raspunsul iranian la uciderea generalului Qasem Soleimani, iar daca Statele Unite nu vor contraataca escaladarea tensiunilor s-ar putea opri aici.

In urma acestui atac au fost emise NOTAM-uri pentru evitarea zonei, existand informatii ca traiectoria rachetelor balistice a intersectat rute folosite de avioanele civile.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Marius DorofteiJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Pe mine unul,ma șocat hoardele de năuci,care își dau cu părere pe alte saituri la adresa Iranului,aceștia neavînd idee ce armată are Iranul. Era de așteptat mutarea iranului după asasinat. Dacă idioții de gringos,nu se potolesc,urmează atacarea tuturor bazelor din Afganistan și doborîrea a tot ce zboară pe acolo. Urgent trebuie aduși acasă,toți soldații care sînt în Irac și Afganistan,ei fiind ca trupe de ocupație. Dacă pesanii și gringo vor să se războiască cu orice preț,so facă,dar nu cu copii noștri,folosiți de gringo ca carne de tun. Namaste.

Jap
Guest
Jap

Am înțeles LanceRe. Dar pun pariu,că “hoardele de năuci” nu se așteptau la lovitura iranienilor.