Prima imagine de calitate cu noul avion stealth al Chinei

Read Time:1 Minute, 44 Second

Inevitabilul s-a produs și pe internetul chinez a fost publicată prima imagine de calitate cu noul avion presupus a fi stealth dezvoltat de această țară, denumirea fiind încă în dezbarere. Dar nici nu contează că este J-31, FC-31, J-35 sau alte derivate.

Primul lucru care iese în evidență în această imagine este cupola, care pare copiată după cea a F-ului 35. Iar dincolo de cupolă este vorba despre soluția constructivă aleasă, una care obstrucționează vizibilitatea în spate pentru cel aflat la bord.

Este extrem de interesant de aflat ce anume vor chinezii cu acest design întrucât la F-35 el a fost adoptat pentru că varianta B, cea cu decolare-aterizare pe verticală, are acel Shaft-Driven Lift Fan (SDLF) imediat în spatele cupolei pentru a putea efectua acest tip de manevre.

Cum aparatul chinez surprins în imagini și nici vreo veste din cadrul proiectului de până acum nu sugerau o variantă STOVL, este interesant de aflat de ce l-au făcut chinezii astfel.

În altă ordine de idei, avionul poartă numărul de bord 350003, sugerându-se că ar fi al treilea prototip și al doilea folosit pentru teste de zbor.

De asemenea, avionul are deja vopseaua și marcajele oficiale, părând fie gata pentru a fi expus în vreun show, fie pregătit pentru introducerea în serviciu, ceea ce nu e cazul.

Motoarele aparatului nasc și ele semne de întrebare pentru că, la fel ca în cazul lui J-20, nu pare că s-a încercat ascunderea sau răcirea evacuării, ceea ce cu siguranță nu contribuie la elementul steath.

Altfel, J-31 sau 35 sau cum se va numi arată destul de bine, cu o linie fluidă și fără elemente (trape, antene etc.) care să întrerupă designul stealth.

În ceea ce privește capabilitățile, este de așteptat ca aparatul să fie utilizat preponderent de marina militară pe noile generații de portavioane, însă nu este deloc exclusă o variantă clasică, pentru forțele aeriene și populare.

Cât despre intrarea în serviciu, probabil că va mai dura câțiva ani până vom vedea aceste avioane operaționale.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
geo

chinezii sunt atata de idioti , copy paste la indigo , nici macar nu pot face ceva imbunatatiri , totul este identic ….

Previous post Cehia renunță la Gripen și va cumpăra avioane F-35
Next post Polonia va cumpăra 48 de avioane FA-50 și cel puțin 180 de tancuri K2
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x