Rusia vs. Ucraina: Ziua 7

Read Time:3 Minute, 21 Second

Războiul dintre Rusia și Ucraina a intrat în ziua a șaptea, iar în cele ce urmează vei citi cele mai importante informații selectate și verificate de echipa Aviația Magazin.

 • Ministerul Apărării de la Moscova nu mai poate ascunde morții din Ucraina, așa că a început să publice niște cifre. Igor Konashenkov, reprezentant al ministerului, a transmis că 498 de militari ruși au murit, iar alți 1,597 au fost răniți. Tot de la Moscova se anunță și pierderile provocate inamicului, ei susținând că 2,870 de militari ucrainieni au fost uciși și 3,700 răniți. Moscova nu spune nimic despre civilii care mor zilnic în Ucraina.
 • De la Kiev, informarea de astăzi a schimbat puțin tonul și se vorbește despre ”pierderile estimate ale inamicului”. Ei bine, aceste pierderi estimate de către Ucraina sunt de peste 5,840 militari ruși. La capitolul tehnică, ar fi fost distruse sau indisponibilizate 211 tancuri, 862 de vehicule blindate, 85 elemente de artilerie, 40 de sisteme antiaeriene, 30 de avioane, 31 de elicoptere sau 3 drone tactice.
 • Ucraina a anunțat de asemenea că a recepționat din Turcia un nou transport de drone Bayraktar TB2. Nu este specificat numărul de drone livrate de Turcia sau cum au ajuns acestea în Ucraina, însă se spune că sunt gata de luptă.
 • Kievul a detaliat, foarte puțin, lupta aeriana de pe 1 martie. Conform comunicatului oficial, în noaptea de 1 martie a avut loc un dogfight în zona capitalei Kiev între o celulă de MiG-29 și una de Su-35S. Ucrainienii spun că în luptă a participat și un sistem antiaerian S-300, rezultatul fiind că cele două Su-35 au fost distruse, la fel cum s-a întâmplat și cu un MiG-29.
 • Rusia nu mai are aliați! Miercuri seara, Adunarea Generală a ONU a votat o rezoluție prin care condamnă acțiunea militară din Ucraina și cere încetarea imediată a confruntărilor. Au fost 141 de voturi pentru, 34 de abțineri și 5 împotrivă. Au votat împotriva rezoluției Rusia și aliații ei cei mai apropiați în momentul ăsta, Belarusul, Siria, Coreea de Nord și Eritreea! State cu care Rusia are, sau avea, relații excelente, precum Angola, China, Cuba, India, Iran, Kazahstan, Kyrgystan, Pakistan, Tajikistan sau Vietnam au optat să se abțină. Așa cum am mai discutat, abținerea unor aliați în astfel de momente înseamnă, de facto, un vot împotriva ta.
 • Orașele importante din Ucraina rezistă după 7 zile de război. Chiar dacă de două zile strategia rusă s-a schimbat și bombardamentele lovesc zonele civile fără discriminare, Ucraina rezistă. Moscova susține că a preluat controlul în Kherson, însă Kievul contestă anunțul și susține că luptele de acolo sunt în desfășurare. Altfel, Mariupol, Harkov și Kiev, orașe asediate și sufocate de bombardamente, nu cedează.
 • Apar informații îngrijorătoare legate de posibila mutare spre front a unor arme interzise de convențiile internaționale. Momentan nu există dovezi că acestea ar fi fost folosite în război, însă nu este exclus ca acest lucru să se întâmple de acum înainte.
 • Vladimir Medinsky, consilierul lui Putin și șeful delegației ruse de negociatori cu Ucraina, a transmis astăzi că la discuțiile de joi se va discuta inclusiv despre un posibil acord de încetare a focului.
 • Roman Abramovici tocmai a anunțat că va vinde clubul Chelsea, decizie ce a venit în contextul în care Marea Britanie ar putea să îl sancționeze aspru în perioada următoare.
 • Ministerul Apărării de la București transmite că 22 de avioane de luptă aliate se află în România: ”Acestea execută misiuni de Poliție aeriană Întărita sub comanda NATO și desfășoară în același timp antrenamente alături de aeronavele Forțelor Aeriene Române, contribuind la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare. În același timp, misiunile reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare, transmițând un mesaj puternic de solidaritate între aliații NATO.
  • 🇮🇹8 aeronave Eurofighter Typhoon (dintre care patru executau din luna decembrie Politie Aeriană Întărită alături de militarii români) ale Forțelor Aeriene Italiene;
  • 🇩🇪6 aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene ale Germaniei;
  • 🇺🇸8 aeronave F-16 Fighting Falcon ale Statelor Unite ale Americii (USAFE);

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Rusia vs. Ucraina: Ziua 7

 1. Pentru a ii timora cat de cat pe rusi ar trebui sa fie dislocate in Romania la MK, Borcea, Bacau si Campia Turzii cel putin 100 avioane de lupta americane si europene din cadrul NATO. Adevarul este ca noi nu prea avem cu ce si atunci aliatii din NATO trebuie sa intervina si sa suplinesca deficitul nostru. Probabil ca daca vom fi amenintati direct, o sa suplineasca si ei numarul avioanelor dislocate.
  Ce bune ar fi fost acum cele 32 de F-uri 16 norvegiene sa le fi avut in dotare pe astfel de vremuri !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post România a returnat avionul Su-27 Ucrainei
Next post Un MiG-21 LanceR și un IAR-330 Puma s-au prăbușit lângă Baza 57 Aeriană