Ucraina primește lansatoare multiple HIMARS și M270

Read Time:1 Minute, 9 Second

Ucraina va primi lansatoare multiple de rachete moderne (și) din Marea Britanie.

Ministrul Apărării de la Londra a anunțat că sistemele de ”ultimă generație” vor fi donate Ucrainei, decizia fiind luată după consultări cu Statele Unite, care vor trimite sisteme HIMARS autorităților de la Kiev.

”Sistemul de ultimă generație M270, care poate lovi cu precizie ținte la o distanță de până la 80 de kilometri, va mări semnificativ capabilitățile armatei Ucrainei. Decizia UK a fost coordonată îndeaproape cu hotărârea Statelor Unite de a dona sisteme High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS).

Pe lângă sistemul de armament, UK va dona Ucrainei și muniție M31A1”, se arată în comunicatul oficial al Londrei.

Sistemul M270 a fost dezvoltat la finalul anilor 70 în Statele Unite, iar varianta britanică a fost modernizată la standardul M270B1.

Militarii ucraineni vor ajunge în Marea Britanie în curând pentru a începe procesul de pregătire pentru a folosi aceste noi lansatoare multiple de rachete.

Cum războiul din Ucraina se transformă întru-unul de artilerie, sistemele acestea, care pot lovi la distanță și foarte precis, s-ar putea dovedi un game changer în zona Donbass-ului.

O primă reacție a Moscovei la acest anunț a venit de la Putin însuși, care a amenințat că armata rusă își va extinde atacurile cu rachete de croazieră asupra întregii Ucraine, iar Kievul a fost lovit zilele acestea după mai multe săptămâni de acalmie.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Cum își consolidează NATO interoperabilitatea navală
Next post Transnistria acuză un ”atac” cu dronă în zona ”pacificatorilor” ruși