Ucraina vrea să adere la NATO pentru a descuraja Rusia

Ucraina își dorește să facă parte din NATO, aceasta fiind singura cale de a descuraja agresiunea rusă.

Declarația îi aparține președintelui de la Kiev, Volodymyr Zelensky, care i-a transmis acest lucru secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg.

”NATO este singura cale pentru a încheia războiul din Donbas. Un plan de aderare (membership action plan – MAP) pentru Ucraina ar fi un semnal puternic pentru Rusia”, a spus președintele Ucrainei.

Din momentul în care Zelensky a venit la putere, Ucraina a virat puternic spre Occident, mai ales către Statele Unite.

Pe fondul acestei orientări, Rusia a ocupat peninsula Crimeea și a provocat un razboi în estul Ucrainei, acolo unde au luat ființă două republici separatiste.

După 7 ani de război, cele două tabere par că se îndreaptă spre un conflict direct și deschis, Kievul, care beneficiază de sprijin occidental, încercând să reocupe teritoriile pierdute din est.

Oficial, reprezentanții NATO nu au discutat până acum despre posibilitatea ca Ucraina să adere la Alianță, iar Rusia a transmis mesaje puternice și potrivnice acestei mutări, amenințând direct cu accentuarea conflictului militar.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Ce vor ăștia,nu interesează pe nimeni,important este ce va face Rusia . Ucraina,este un stat artificial, format din teritorii rusești,românesti,poloneze și slovace,recunoscut de Sua,UK și Canada. Hai cu Novorusia.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x