1 milion de pasageri pe Aeroportul Cluj în 2023

Read Time:2 Minute, 14 Second

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a sărbătorit, pentru a 12-a oară în istoria sa, pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat într-un an. În 2023, acest moment a avut loc cu o lună mai
devreme comparativ decât în 2022 şi cu o săptămână mai repede decât în anul 2019.

Prima dată când Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a reuşit depăşirea pragului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în luna decembrie a anului
2010, iar de atunci, cu excepţia anilor 2012 şi 2020, în fiecare an a existat această posibilitate de a
marca reuşita şi excelenţa operaţiunilor aeroportuare printr-un moment aniversar celebrat împreună
cu pasagerii şi partenerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, se arată într-un comunicat de presă.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2023, a fost transportat în acest an de către operatorul aerian Lufthansa pe zborul LH 7437 de la Munchen la Cluj-Napoca. Norocosul pasager a fost selectat și premiat în cadrul unui moment festiv organizat odată cu sosirea aeronavei, în prezenţa reprezentanților aeroportului și ai companiei aeriene, reprezentanților autorităţilor locale și mass-media.

Domnul Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie a precizat cu ocazia acestui eveniment: „Atingerea pragului de 1 milion de pasageri este o realizare deosebit de importantă a Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, care ne aduce şi în acest an, un motiv de mândrie şi o nouă dovadă a faptului că aeroportul se află într-o continuă evoluţie. Este evident faptul că eforturile constante depuse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Cluj pentru creşterea conectivităţii regiunii, continuă să se bazeze pe profesionalism, viziune și excelență în dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România.”

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a transmis următoarele: „Aniversarea pasagerului cu numărul 1 milion este deja un eveniment simbol al Aeroportului Internaţional Cluj pe care îl celebrăm cu entuziasm în fiecare primăvară. Ne bucurăm că anul acesta îl sărbătorim mai devreme decât în anul 2022 şi chiar mai devreme decât în anul 2019, considerat cel mai bun an din istoria aeroportului. Depăşirea acestui prag semnificativ de pasageri este o dovadă a unei munci continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea aeroportului. Mulțumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire aeroportul nostru făcând posibilă această aniversare şi suntem încrezători că până la finalul anului vom depăşi pentru prima dată în istoria aeroportului clujean pragul de 3 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic.”

Evenimentul marcat a adus în prim plan zborurile Lufthansa spre Munchen şi Frankfurt-Main, consolidând astfel legătura aeriană între Transilvania și Germania, şi mai departe către numeroase destinatii europene şi internaţionale.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post KAAN: Proiectul lui Erdogan care a pus Turcia pe harta industriei aviatice
Next post Sistem Patriot, avariat după atacurile ruse asupra Kievului
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x