20 de companii aeriene ruse sunt interzise în Uniunea Europeană

Read Time:45 Second

20 de companii aeriene din Rusia au fost plasate pe ”lista neagră” a UE și nu mai au voie să efectuze zboruri în spațiul aerian comunitar.

Decizia a fost luată după ce autoritățile de la Moscova au decis naționalizarea avioanelor preluate în leasing de companiile ruse.

Nu mai pot efectua zboruri comerciale în spațiul aerian al Uniunii Europene cele mai mari companii din Rusia, inclusiv Aeroflot, Rossiya, Pobeda, UTair sau S7.

Acestea erau oricum interzise temporar ca urmare a războiului din Ucraina și a închiderii spațiului aerian comunitar pentru aeronavele ruse, însă această lovitură este mai importantă.

Dacă un NOTAM poate fi ridicat rapid de autoritățile naționale, scoaterea de pe ”lista neagră” a UE este un proces îndelungat și complex.

Oficialii europeni spun că decizia de a naționaliza și reînmatricula avioanele preluate în leasing de către operatorii ruși s-a făcut prin încălcarea reglementărilor internaționale, aeronavele neavând certificare de navigabilitate valide.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Primul zbor pentru noile avioane Gripen braziliene | VIDEO
Next post Vor trimite slovacii și avioane MiG-29 în Ucraina?