60 de elevi vor invata meserii „de aviatie” la Aerostar

Read Time:2 Minute, 28 Second

Aerostar Bacau a anuntat recent, prin intermediul unui comunicat de presa, ca a realizat un parteneriat cu doua licee din oras pentru scolarizarea elevilor in meserii specifice industriei de aviatie.

Iata mesajul integral transmis de companie:

„Începand cu anul școlar 2019 – 2020, AEROSTAR S.A., în parteneriat cu două unități de învatamânt preuniversitar din Bacău, susține pregătirea practică pentru 4 grupe de câte 15 elevi din cadrul învățământului dual pentru a se califica în meserii specifice industriei de aviație, astfel:

– lăcătuș construcții structuri aeronave – 15 elevi de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny;
– mecanic de aeronave – 15 elevi de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny;
– electromecanic instalații și aparatură de bord aeronave – 15 elevi de la Colegiul Tehnic de Comunicații N.V. Karpen;
– operator la mașini-unelte cu comandă numerică – 15 elevi de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny.

Conform contractelor de pregătire practică în învățământul dual încheiate cu cele două unități de învățământ, Aerostar S.A. acordă elevilor practicanți burse lunare de 200 lei/elev, asigură examinările de medicina muncii și analizele medicale necesare în vederea efectuării stagiului de practică precum și echipamentul individual de protecție. Totodată, Aerostar a încheiat asigurare de răspundere civilă în cazul unor eventuale accidente, daune sau vătămări corporale generate în timpul practicii.


În afara formelor de sprijin menționate anterior, elevii care efectuează practica la Aerostar S.A. beneficiază de îndrumare din partea unor specialiști cu experiență deosebită în meseriile pentru care aceștia se pregătesc precum și de avantajul de a aplica cunoștințele teoretice dobândite la orele de curs, în secțiile de producție ale societății dotate cu mașini și echipamente de ultimă generație.


Este de menționat și faptul că, pe lângă cei 60 de elevi din cadrul învățământului dual, în Aerostar efectuează practica și un număr de 196 elevi la Bacău și 28 elevi la Iași înscriși la învățământul profesional pe aceleași patru calificări nominalizate anterior dar și elevi care urmează studii liceale tehnologice (ex.: tehnician aviație și tehnician instalații de bord avion).


Salopetele cu înscrisul: ”Practicant Aerostar” au devenit un adevărat leitmotiv pentru secțiile noastre de producție. Aceste parteneriate cu instituții de învățământ preuniversitar din Bacău (Liceul Tehnologic Anghel Saligny și Colegiul Tehnic de Comunicații N.V. Karpen) și din Iași (Liceul Tehnologic de Transporturi și de Construcții), vor continua și în anii următori. Astfel, începând cu anul școlar 2020 – 2021, Aerostar a înaintat solicitări pentru înființarea a 5 clase de învățământ profesional dual (140-150 elevi), patru la Bacău și una la Iași, pentru meseriile specifice industriei de aviație (lăcătuș construcții structuri aeronave, mecanic de aeronave, electromecanic instalații și aparatură de bord aeronave, operator la mașini-unelte cu comandă numerică).


Totodată va continua și colaborarea pentru practica elevilor înscriși la învățământul profesional și la licee tehnologice, conform acordurilor semnate în acest sens. Elevii claselor a VIII-a sunt așteptați ca la sfârșitul anului școlar 2019-2020 să opteze pentru înscrierea în clasele de învățământ dual și profesional organizate la solicitarea Aerostar S.A. la Bacău și la Iași.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gabi S.

Din cei școlarizați, câți oare vor ajunge practic să lucreze? Unii vor merge la facultate alții nu vor avea chef, alții vor strica de draci uneltele sau le vor fura

Previous post Cehia cumpara radare din sistemul israelian Iron Dome
Next post F-urile 35 turcesti vor ajunge la americani
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x