A inceput dezmembrarea primului Airbus A380

Cu doar ceva mai mult de un deceniu vechime, un prim Airbus A380 a ajuns la REMAT-ul avioanelor, urmand a fi dezmembrat.

De lucrarile de dezmembrare se ocupa o companie specializata, Tarmac Aerosave, iar muncitorii s-au apucat deja de treaba.

Procesul de dezmembrare este relativ simplu, fiind compus din trei pasi mari, dupa cum scriu cei de la aero Telegraph. In prima faza, avionul este golit de toate fluidele aflate in instalatii. Nu trebuie uitat faptul ca aparatele sunt aduse la locul de pastrare si dezmembrare pe calea aerului, deci in stare de functionare, astfel ca golirea lor este absolut necesara.

Urmeaza demontarea componentelor sa le spunem mobile si aici includem totul de la motoare si flapsuri pana la scaunele din interior.

„Chelit” de aceste componente, avionul este dus la pasul trei, ultimul, cel in care fuselajul, aripile, deriva si asa mai departe sunt efectiv taiate si separate in materiale reciclabile si materiale ce ajung invariabil la groapa de gunoi.

In cazul A380, se estimeaza ca 92% din greutatea sa poate fi reciclata.

Lucrarile care au inceput deja, asa cum va spuneam, sunt efectuate in Franta, pe Aéroport Tarbes Lourdes Pyrénées, acolo unde cei de la Tarmac Aerosave au patru A380 detinute de lessorul Dr Peters si care au zburat pana nu cu mult timp in urma in culorile Singapore Airlines.

Doua dintre acestea sunt stocate si exista posibilitatea readucerii rapide in stare de zbor daca vor exista clienti interesati, iar celelalte doua sunt programate pentru dezmembrare, unul fiind deja in proces de distrugere.

Cum interesul pentru cel mai mare avion de pasageri din lume nu creste, dimpotriva chiar, este de asteptat ca tot mai multe Super Jumbo sa ia calea acestui REMAT al aparatelor de zbor, companiile realizand ca modelele mai noi sunt mai eficiente inclusiv pe rutele intercontinentale.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
the_mack

pacat. o bijuterie de avion. lansat mult prea tarziu, la costuri mult prea mari, rezultat dintr-o strategie gresita. imi amintesc acum ceva ani de zile ma uitam pe discovery la un documentar despre (la acel moment) strategiile airbus vs boeing, abordari diferite unde airbus miza pe comenzi uriase ptr viitorul A380 iar boeing mergea pe dezvoltarea unor avioane mai mici, dar mult mai eficiente la consum si emisii. se vede cine a avut dreptate

albert

Am vazut si poze in care dezmembrarea avionului se facea cu excavatorul.

albert

Nu la acest tip de avion m-am referit..Cred ca erau niste bombardiere,decupate pur si simplu cu excavatorul…

psycho

cumva un esec dar curios pentru mine ,au iesit cu el după calcule aparent bine făcute de a scoate profit din numarul mare al pasagerilor transportați pe distanțe lungi.ceva a dat cu serios cu virgulă.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x