Aeroflot a cumpărat 8 avioane Airbus A330

Read Time:53 Second

Cel mai mare operator aerian al Rusiei, Aeroflot, a anunțat că a cumpărat 8 avioane Airbus A330.

Potrivit Reuters, este vorba despre 8 aparate pe care compania le preluase în leasing și pe care acum le-a achiziționat ”ca parte a îndeplinirii obligațiilor contractuale”.

Achiziția pare a fi unul dintre răspunsurile Rusiei la criza majoră din sectorul aviației civile ce a apărut ca urmare a sancțiunilor occidentale.

Practic, din momentul finalizării documentelor Aeroflot devine proprietar al aeronavelor, iar acestea pot fi utilizate inclusiv pentru zboruri externe, fără a exista riscul ”arestării” lor.

După impunerea sancțiunilor, companiile de leasing au solicitat operatorilor din Rusia returnarea avioanelor, însă Moscova a decis naționalizarea lor.

Aparatele au fost reînmatriculate în Rusia, deși nu sunt în proprietatea companiilor care le operează. Naționalizarea aceasta a făcut ca avioanele să nu mai poată fi utilizate în zboruri externe deoarece când ajung la destinație sunt ”arestate” și returnate companiilor de leasing.

Acum, Aeroflot poate teoretic să folosească și cele 8 aparate A330 pentru rutele externe, acolo unde mai este primită. De exemplu la Istanbul.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marius

Mai vedem cat le mai si zboara. Desi cu tarfele de francezi si mai ales germani..

Previous post O nouă misiune de Poliție Aeriană pentru escortarea unui avion civil
Next post Urmează partea a doua din Marele Război pentru Apărarea Patriei?
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x