Aeroitalia a cumpărat Air Connect

Read Time:1 Minute, 45 Second

Aeroitalia, un operator aerian înființat anul trecut, a anunțat recent finalizarea preluării companiei românești Air Connect.

Potrivit mesajului transmis de italieni, aceștia au preluat 93,86% din acțiunile Air Connect, devenind practic proprietari. Restul de 6,14% din acțiuni rămân în proprietatea lui Alin Crețu, cel care s-a opus vânzării Air Connect.

Această mutare, mai spun cei de la Aeroitalia, va ajuta compania să ”consolideze prezența companiei pe piața regională din Italia, dar și să aducă un plus de conectivitate în hub-ul Roma Fiumicino”.

Istoria Air Connect este una controversată și poate fi văzută, până la un punct, ca definitorie pentru piața din România, care a experimentat in ultimii ani un mic boom al înființării de operatori aerieni mici și foarte mici.

Compania a fost fondată de un fost director comercial al Blue Air și Animawings, în parteneriat cu omul care controlează RAS și, implicit, Aeroportul Tuzla, plus alți oameni de afaceri apropiați de acesta. Flota companiei este compusă din două aeronave ATR 72-600, asta deși planurile erau ca în acest an să ajungă la 4 aparate.

Chiar dacă inițial conducerea executivă a Air Connect anunța că este o companie orientată spre zborurile regionale din România, lansând chiar foarte multe rute interne, în scurtă vreme a fost efectuat virajul spre Italia, iar rutele din țară au fost anulate una după cealaltă.

Chiar și vânzarea către Aeroitalia este una care a provocat discuții deoarece înainte de finalizarea tranzacției acțiunile au fost vândute de cei implicați către Iulian Bogdan Năstase, un fost avocat care a lucrat pentru Blue Air. Ei bine, unul dintre acționarii Air Connect, Alin Crețu, s-a opus inclusiv în instanță acestor tranzacții, fără succes după cum rezultă acum.

Cu Air Connect vândută este de așteptat ca această companie să continue să zboare pe rutele Aeroitalia și de acum înainte, planurile pentru un operator aerian regional al României ramânând la nivelul promisiunilor.

De asemenea, nu este exclus ca o parte din echipa executivă a Air Connect să anunțe în perioada următoare lansarea unei alte companii, așa cum s-a tot întâmplat de-a lungul ultimilor ani.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Când ar putea începe antrenamentele piloților ucrainieni pe F-16
Next post Noile F-15 EX, mai scumpe decât F-35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x