Aeroportul din Brașov va avea turn de control virtual

Read Time:1 Minute, 15 Second

Romatsa a decis că Aeroportul Internațional Brașov va beneficia de un turn de control virtual, așa numitul remote tower.

Asta înseamnă că la Brașov nu va exista un turn de control clasic, ci o serie de camere de supraveghere performante care vor afișa imagini în timp real controlorilor ce se vor ocupa de dirijare.

Iar controlorii aceștia se vor afla tocmai în Arad, conform deciziei Romatsa.

Iată și comunicatul celor de la Brașov:

”Zborurile pe Aeroportul Internaţional Braşov vor fi controlate şi dirijate de la Aeroportul Internaţional Arad, prin intermediul soluţiei de turn virtual la distanţă (remote tower). Aceasta este decizia conducerii Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A., aprobată în şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 13 mai 2021 şi comunicată Consiliului Judeţean Braşov. Soluţia referitoare la furnizarea serviciilor de navigaţie aeriană pentru Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav a fost propusă şi validată în prealabil de conducerea executivă a ROMATSA, în urma unei analize din punct de vedere tehnic, economico-financiar şi al resurselor umane a aeroporturilor din România.

Astfel, de la Arad se vor asigura serviciile de dirijare pentru soluţia de remote tower, acest aeroport fiind ales în urma unei competiţii interne a ROMATSA, în cadrul căreia au fost analizate mai multe opţiuni şi locaţii posibile. În perioada următoare, specialiştii CJ Braşov vor primi din partea ROMATSA toate informaţiile necesare, astfel încât Studiul de fezabilitate pentru serviciile de navigaţie aeriană la Aeroportul Braşov să poată fi finalizat şi să se treacă la etapa achiziţiilor.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Două Rombac 1-11, foste avioane prezidențiale, vor fi vândute la licitație
Next post Au fost reluate zborurile de instrucție cu MiG-21 LanceR
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x