Aeroportul Heathrow introduce testarea COVID înaintea îmbarcării în avion

Cel mai mare aeroport londonez și unul dintre cele mai mari hub-uri din lume, Heathrow, a anunțat implementarea unui program de testare COVID înaintea îmbarcării în avion.

Pentru moment este un program pilot de care beneficiază doar pasagerii ce călătoresc spre Hong Kong, fiind discuții cu autoritățile italiene pentru ca și ele să accepte rezultatele.

Faza de testare a acestui program a început marți și va dura 4 săptămâni.

Cei interesați trebuie să se programeze pentru testare din timp, costul fiind de 80 de lire per test. Rezultatele sunt primite în maxim o oră.

Reprezentanții Heathrow Airport militează de ceva vreme pentru testările în aeroporturi ca măsură menită să anuleze carantina la intrarea în țară, numai că autoritățile britanice strâmbă din nas.

Asta pentru că ar fi o problemă. Testele implementate pe Heathrow sunt de tipul LAMP, care nu ar fi la fel de sensibile și precise ca cele PCR, efectuate în lumea întreagă. Diferența este că un test LAMP detectează infecțiile active numai dacă sunt și simptome, pe când PCR ar detecta și asimptomaticii.

În funcție de rezultatele următoarelor 4 săptămâni, cei de la Heathrow vor să adauge și testarea cu antigeni în ofertă.

De asemenea, industria pharma este aproape de a pune pe piață teste ultra rapide pentru COVID, ce ar oferi rezultate aproape pe loc și ar fi mai precise decât cele PCR.

Turismul ar putea primi un boost important dacă testarea în aeroporturi ar fi permisă, iar la sosirea într-o țară, având rezultatul negativ, turiștii nu ar mai intra în carantină.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x