Air France-KLM, pierderi de aproape un miliard de euro

Cea mai mare companie aeriana din Europa, Air France-KLM, a inregistrat pierderi importante, din cauza platilor compensatorii pe care transportatorul le-a platit angajatilor concediati.

Compania franco-olandeza a pierdut 895 de milioane de euro, in al doilea trimestru al anului, fata de 197 de milioane de euro, cat pierduse in intreg anul 2011, relateaza BBC.

Pentru plata salariilor compensatorii a angajatilor disponibilizati, Air France-KLM a platit 368 de milioane de euro, ca parte din planul de reducere cu 10 la suta a fortei de munca.

Pe de alta parte, veniturile au crescut cu 4,5%, in al doilea trimestru, pana la 6,5 miliarde de euro, in timp ce numarul pasagerilor s-a marit cu 2,4%. Insa compania s-a confruntat si cu o mare crestere a costurilor combustibilului, care au crescut cu 469 de milioane de euro.

In luna iunie, transportatorul aerian a anuntat planurile de a disponibiliza 5.000 de oameni, ca parte a programului numit Transform 2015. Mai mult de o treime din locurile de munca eliberate, 1.700, urmau sa fie eliberate pe cale naturala, respectiv prin intermediul pensionarilor sau retragerilor voluntare.

Ziare.com

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x