Airbus a inițiat programul ”e-Delivery”. Cum sunt livrate avioanele de la distanță

În plină pandemie, cei de la Airbus au fost nevoiți să stabilească noi metode de lucru pentru a putea lucra în continuare, chiar dacă la un nivel inferior celui obișnuit. Una dintre metodele noi este ”e-Delivery”, un sistem de livrare a avioanelor de la distanță.

Până acum, recepționarea unui avion de către un client decurgea astfel. Producătorul finaliza construcția și efectua zborurile test, apoi o delegație a clientului se deplasa la locație pentru TOC – Technical Acceptance Completion, proces în care se verifică absolut toată documentația și avionul, urma Transfer-of-Title prin care avionul trecea efectiv în proprietatea clientului și zborul spre noua lui bază.

Prin ”e-Delivery” cei de la Airbus au încercat să reducă la minim interacțiunea umană, procedurile fiind mutate în mediul online.

Astfel, procedura pentru TOC poate fi delegată de client către Airbus sau către o altă entitate, care își asumă evident efectuarea ei la cel mai înalt standard de calitate.

Apoi, Transfer-of-Title se realizează electronic, o procedură pe care producătorul european a folosit-o încă de anul trecut pentru a facilita livrările.

În fine, zborul se realizează de către un echipaj al clientului sau unul contractat de la o altă entitate care preia aparatul igienizat de pe baza de livrare și îl duce la baza clientului.

Operatorul lowcost Pegasus este prima companie ce folosește ”e-Delivery”, turcii preluând astfel trei aparate din familia A320neo.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x