Airbus A321XLR pentru Wizz Air

Wizz Air va avea in flota cel putin 20 de avioane Airbus A321XLR, potrivit unui anunt oficial ce a fost facut in cursul zilei de miercuri.

Indigo Partners, actionarul majoritar al companiilor low cost Frontier Airlines (SUA), JetSMART (Chile), Volaris (Mexic) si Wizz Air (Ungaria), a semnat un memorandum de intelegere cu Airbus privind achizitia a 50 de avioane A321XLR.

32 dintre acestea vor fi aparate nou comandate, in timp ce 18 vor proveni din modificarea contractelor aflate in derulare pentru avioane din familia A320neo.

Ei bine, din aceste 50 de bucati, 20 de aparate vor intra in flota Wizz Air, care planuieste sa le utilizeze in configuratia cu 239 de locuri, ca si avioanele A321 aflate in serviciu.

“A321XLR este cea mai rentabilă aeronavă de acest tip și reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Wizz Air de a-și extinde și mai mult rețeaua și a conecta puncte pe harta WIZZ care în prezent nu sunt accesibile, având în vedere capacitatea sporită a aeronavei. Astăzi, operăm zboruri pe rute de 5-6 ore spre satisfacția pasagerilor noștri, iar XLR va extinde oferta WIZZ de servicii de calitate și pe rute de 7-8 ore de zbor. Economia inerentă a aeronavelor Airbus A321XLR va lărgi avantajul nostru competitiv pentru stimularea cererii de călătorii aeriene în Europa Centrală și de Est și în afara acesteia, reducând în același timp amprenta ecologică. Avioanele din familia A320neo sunt aeronave care schimbă regulile jocului, îmbunățind modelul de business low fare al companiei Wizz Air, dar și consolidează poziția de lider incontenstabil în Europa din punctul de vedere al costului”, a declarat József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air.

A321XLR este cel mai nou model al familiei A320neo a celor de la Airbus, fiind lansat in urma cu cateva zile in cadrul Paris Air Show 2019.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of